Thursday, 27 August 2009

Zaman Kecil-Kecil Cili Padi. Hah!


Pejam kelip-kelip mata, umur aku dah 20 tahun. Teringat masa kecil-kecil dulu main korek pasir kat kampung. Korek pasir buat longkang, pastu ada gua kemudian curah air konon-konon macam betul-betul la. Pastu kudis mula tumbuh kat kaki. Hahaha..

Ok, entry ni tak panjang, cuma banyak gambar jek. Gambar sepanjang zaman persekolahan aku daripada tadika sampailah tingkatan 5. Bila kenang balik zaman tadika, aku teringat ada sorang budak selalu cubit badan aku. Rasa cam nak nangis jek tapi tahan sebab malu la kan lelaki. Pehal tah mamat tu tiap hari cubit aku. Sampai cikgu pun perasan. Kalau aku jumpa kau sekarang, aku smack kepala lutut kau. Kah3! Oh yer, ingat lagi zaman tadika, waktu rehat dapat makan free kan? Apakah makanan kegemaran korang masa tu? Aku paling suka nasi goreng dan roti bakar. Paling nyampah bila time bubur apa entah. Sumpah nak muntah makan. Tak sedap! Uwekkks!

Sudah, jom tengok proses pengembangan diri aku ketika dulu. Yeh!

Damm! Ni la gambar masa aku prasekolah. Aku sebelah cikgu baju merah. Hahaha.. Kira taiko kelas la.

Yang ni masa darjah 3. Aku 2 dari kanan. Tangan tunjuk x-pax sebab terpengaruh Smackdown. Cam kambing. 3 dari kanan dan 5 dari kiri Hafiz dan Daus. Heh!

Gambar ni masa aku tingkatan 4. Aku 5 dari kiri. Hafiz sebelah aku lagi. Darjah 3 sebelah aku, tingkatan 4 pun sebelah aku. Hahaha...

Ni masa tingkatan 5. Aku sebelah cikgu. Giler mencapap padahal bukan ketua kelas. Ceh3!

Ni gambar paling hardcore sekali sepanjang di SMKDBL. Aku 7 dari kanan. Peh! Rindu nak masuk asrama lagik. Ahhhh!

19 comments:

imanshah said...

Tibe2 terkenang zaman persekolahan

Iqakiko said...

aishh..tyme cuti2 skola ni la bnyk trimbau kngn lalu..hehe

FiNa said...

hahaha.. ko kire byk kali jadi taiko klas erk??? aku... ermm bole la...

noor afzan said...

anda terlalu muda banding ngan saya kan..
awak form 5 2006..
saya form 5 2002..
hoho~
kenangan sekolah mmg byk untuk dikenang..

ayisy said...

Huhu.. Zaman sekolah pastinya indah.. :)

Iqakiko, masa cuti ni la boleh jumpa kawan sekolah.. :)

Aku tak selalu jd taiko kelas. Sekolah menengah tak pernah pun..

Yaa.. Umur kita jauh berbeza. 5 tahun.. :)

diba said...

wah..tringat gk diba mase zman skool..5 thun plak 2..duk hostel~

diba said...

wah..tringat gk diba mase zman skool..5 thun plak 2..duk hostel~

~mia~ said...

salam..ni 1st time bc blog kamu..bapak klaka..hahhaa..bikin gelak sorg2 je..huhuh..
do add me ok..g4rdis4rey0u.blogspot.com..

Fairuz Selamat said...

best siot..!!! hhaahahahaaha jauh gak beza umur ku dengan mu.. ahahah

ayisy said...

diba, huhuhu.. kenangan2 di waktu sekolah mmg membuatkan kita selalu teringat.

mia, huhuhu.. thanks!

fairuz, mmg jauh. aku sekolah rendah lagi kau dah nyanyi.

FiNa said...

ayisy, gambar tingkatan 5 tu, nape colourful erk uniform korg??

ayisy said...

emm? ada pengawas, ada pakai apa nama ntah, blaus? huhuhu..

zetty said...

sklh kat SMKDBL???.....mcm pnah dgr...hehehe...n bju sklh mnengah tue...serupe laa ngan sklh org...nie msti tiru sklh org nie kn..SMK.BENUT...hahahaha

ayisy said...

mana ada mana ada.. huhuhu.. skolah SMKDBL antara sekolah tertua di Johor... Huhuhu..

FiNa said...

ko jadi pe mase f5?

ayisy said...

aku jadi pelajar biasa-biasa jek. takder kemashuran, kegelemeran dan sebagainya.. hehehe..

FiNa said...

takpe.. ade name.. ayisy!

Malim said...

dah berubah sungguh asrama tu. Dulu itulah kediaman tetap saya di tahun 1985-1987 from Form 1-3. Lama tu........warden pada waktu tu En. Zakaria.. kami panggil En. Z

ayisy said...

Malim, oh, kira bro ni super duper senior saya lah. hehehe.. sekarang pun dah banyak berubah SDBL. :)