Sunday, 9 August 2009

Adakah Ini Aslam? Member SDBL


Adakah lelaki sebelah Tiz Zaqyah itu Aslam? Atau kembar seiras dia? Persoalan yang sukar dijawab.

update: gambar telah disahkan adalah Aslam oleh pembaca. :)

Ehem... Sebelum meneruskan membaca entry ni, aku minta maaf andai kata tersalah info. Tadi, tengah sedap surf internet, aku termasuk sebuah laman web ni. Laman web hiburan bernama http://ohartis.com/. Tiba-tiba, dalam satu artikel tu ada sekeping gambar yang menarik perhatian aku. Sekeping gambar seorang artis cun bernama Tiz Zaqyah, pelakon dalam drama bersiri Nur Kasih di TV3. Korang tengok cerita tu? Aku dulu tengok jugak tapi lepas naik semester terus lupa. Emm...

Apa yang menarik perhatian aku dalam gambar itu adalah terdapat seorang lelaki yang mukanya sebijik dengan member aku kat sekolah dulu. Nama dia Aslam. Adakah mamat dalam gambar tu memang Aslam? Weh budak SDBL khasnya kelas 5.2 batch 2006! Ko cam tak muka kat dalam gambar tu? Itu Aslam kan? Tetapi, aku tak tau la dalam gambar tu memang Aslam atau tidak. Mungkin pelanduk dua serupa. Sekali pandang memang aku teringat dia. Member SDBL, tolong pastikan gambar tu memang Aslam atau tidak. Hehehe... Kalau betul Aslam, kemut la kau, berkawan dengan aweks Nur Kasih tapi taknak bagitau aku. Ekekeke...

Mungkin juga gambar tersebut adalah gambar yang diambil semasa lelaki ini bertemu Tiz Zaqyah, biaselah jumpa pelakon kan. Tapi dalam laman web tu kata pelakon Nur Kasih ni bersosial bersama teman-temannya. Entahlah... Member SDBL? Apa cer? Berdarah tak tengok member berkawan dengan aweks cun Nur Kasih? Heheee...


Tiz Zaqyah, pelakon drama Nur Kasih.


*foto kredit to http://ohartis.com/

16 comments:

noor afzan said...

ahhaa~
gile sosial la minah ini~

sori off topic sebab.
err..saya x kenal aslam..
tapi nak kumen gak~
huhu..

aZRi aZLaN said...

sbg pelajar kelas 5.2 thn 2006, aku pastikan wajah itu wajah aslam.

tapi tak tahulah kalau itu kembar dia.

apa nak hairan. akak dia kan pelakon impian tajaan sunsilk. kalau tak silap aku, nama kakak dia fara diyana amir.

hafizah said...

biarlah ape2 pon dy ayisy..
asalkan dy bahagie...

pengunjung blog ni jgn lupa bkak blog sy..
ceriterahafizah.blogspot.com
hehe

♥ Cik NaD ♥ said...

Sexie gilos minah nur kasih ni ye..

aZRi aZLaN said...

silap.

akak dia nama diana amir...

ada sekali gambar akak dia kat dalam gosip tuh.

ayisy said...

A'ah Afzan, minah Nur Kasih mmg sosial.. Huhu.. Takper, Aslam tu kawan saya. ;)

Azri, betol ke kakak Aslam tu pelakon Diana Amir? Peh! Cun!

fiD said...

memang aslam pon,, ahha... ko bile pulak nak kua kat cover maskulin?? huhuhu

AzwaZynal said...

hakhak. ayisy jadi cover maskulin?
Adeh.. menangis pensyarah IPGMKTAA nanti tengok ko oiii!! hahah.

btw, teluk bahang bukan air panas. sejuk je air nya.. :p
aku pun taktahu nak describe macam mana.. dulu belajar geografi tak berapa nak faham..mungkin macam tu lah rupa teluk.. :D hahaha...



teori karut dari aku.

ayisy said...

Aku tak nak jadi cover Maskulin. Nanti apa org kata kan... Hak3!!!

Pensyrah menangis woo tgok pelajar die jadi model kat Maskulin. Hahahaha...

Anonymous said...

hanim said :

laa...... ye ke aslam tuh akak diana amir???? amir tuh kan lect kat campus aku..... ade numb f0n aslam???? aku p0n nak masuk ohartis jugak nih.... lalalalalalala~~

miRaEnAbE said...

weh!!!kompem!!
mmg aslam..
mke yg selenge umpama penyelam 2 mmg aslam!!!

ala..
ape heran..
mawi de je amek gammba ngan ak..
xde pon ak sebar2 kan kat tenet!!
hehe

aZRi aZLaN said...

habnim silap ckp.

aslam tu akak diana amir?

yg betulnya adalah

diana amir tu akak aslam...

yela, bpk aslam tu dekan kat uthm kalo tak silap aku...

betul tak hanim?

Anonymous said...

haha itu memang aslam.
I gerenti sama korang.
kakak aslam tu diana amir dalam impian sunsilk.
Tiz tu kan kawan diana juga.
masa gambar tu dirakam, tak silap diana pun ada.:)

ayisy said...

Aku tak heran kalau member amik gambar dgn artis, tp yg aku heran boleh masuk dlm laman web gosip artis. Hahahahaha...! Dah la laman web tu popular weh...

Kesimpulannya, korang buat2 lah baik dgn Aslam kala nak jd abg ipar dia. Kah3!!!!

Anonymous said...

hanim said :

eley azri nih.... sala type sket p0n tabley..... haha! btol laa tuh.... ayah die prof kat tempat aku.... aku penah nampak... muka aslam tak same p0n ngan ayah die.... tp, muka diana tuh mmg sejibik.... cam cut n paste je... haha!

aku nak jadik abg ipar aslam bley???? lalalalalalala~

aZRi aZLaN said...

hahaha, bkn tabley.

menkonpiuskan org nanti nak tau sebenarnya aslam tu laki ke pmpuan.

hahaha, siot.

sempat nak bahan kan?