Saturday, 21 May 2011

Yamaha 135LC 5 Speed 2011 Malaysia


Tahniah buat pengeluar motosikal Yamaha kerana berjaya mengeluarkan sebuah moped yang memenuhi selera pengguna dan berlainan daripada moped biasa.

Yamaha 135LC 5 speed 2011 (Malaysia)...

Bagi aku, cukuplah pengeluar motosikal lain yang hanya mengeluarkan moped dengan spec biasa-biasa dan tradisional. Hanya ubah rupa moden sikit manakala teknologi enjin tiada perubahan ketara. Yang membuatkan Yamaha 135lc berbeza dengan moped lain? 4 dan 5 speed, 135cc, liquid cool, ada bakul, multi function dan monoshock untuk 4 lejang sudah memadai. Nak kasik lagi sentap, kasik sumbat twin cam (DOHC). Heh!


Gambar atas kredit to Y135C-Community Of LC'ians Spirit

Satu lagi! Beli Yamaha 135lc 5 speed 2011 terus boleh buat leper. Sebab? Tayar standard kilang dah cukup lebar. Depan 70/90, belakang 100/70. Nak lagi sedap, tukar tayar lebih grip dan footrest racing. Rim? Siap sedia lebar. Saiz belakang 2.50, depan masih tidak pasti. Jika dilihat sport rim ada lubang, Enkei?

Harga? RM7600++ OTR. Dah boleh mula booking dengarnya. :)

16 comments:

Anonymous said...

tp design x lwa arr.. lmpu blakng out, x cntekk..

ayisy said...

Mungkin nanti akan keluar lampu aftermarket yg cun2. :)

Rollo De Pedicula said...

bentuk kepala dia xganas lah
haihhh

Review Nur Kasih The Movie

ayisy said...

rollo, Huhu. Dah ok kot. Nak lg cun boleh modi. :)

Hans said...

owh
boleh Modi ekk
bagus2

Meatball IKEA Halal

ayisy said...

Hans, Sekarang banyak lampu aftermarket, mcm2 design. Tapi utk model LC baru tak pasti dah ada belum.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

vespa naza

motor ni mmg ramai yang gemar banyak kelebihan.... cc dia boleh tahan gak berdezup laju ajerrr.... mmg terbaik beb.....tak di nafikan 135 ni yg terbaik

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jenis jenis kereta mpv

hati-hati lahhh kalau parking pasal motor yang Mahal yamaha 135 ni selalu orang nak rembat....

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

diy pasang sticker carbon fibre

mejoriti ramai yang ambik motor ni bebudak muda.... tapi mmg sesuai pun

ayisy said...

Afzainizam, Motor ni mmg bayk kes kecurian. Kalau boleh, pasang la lock tambahan semasa parking. Walaupun pencuri masih boleh curi, tp ia boleh mengurangkan risiko.

Ada gak geng aku yg umur 30++ dan sudah berkahwin pakai. Mmg true rider. Huhuhu...

Ikutkan, aku lebih tertarik dengan model Suzuki FX125 DOHC. Lebih power! Tp dah tak ada.

Hans said...

susah weih
aku bab2 moto nih xtahu sangat
hehehehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jumlah claim insuran kereta kemalangan

eeemmm pilihan aku pulak FZ tapiii sampai sekarang tak kesampaian nak angkat satu

azhan said...

moto nie mmg best...sport rim enkei..bentuk garang...ari tue ingat nk amek..tp cancel sbb tnya tokey kdai, die pnye power x bnyk beza ngan yg 1st model..so..amek 125zr..lg syok wooo..

ayisy said...

azhan, Nak lg syok kasik angkat KIPS. :)

djmattflizz said...

mana nk beli sport rim lc 5 speed tu

ayisy said...

Hari tu jumpa rim 5 speed ni dijual kat TT Jaya shah alam.