Tuesday, 22 December 2009

Big Apple Donuts & Coffee Review.

Dua budak baju hitam, sedang bayar donat, satu...(sila sambung)

Bosan dengan donat yang anda makan sekarang? Ingin merasai suatu perubahan? Jadi apa kata kita pergi Big Apple Donuts & Coffee. Sesekali kena tukar selera. Hak3! Dulu aku tak reti makan donat-donat di restoran, aku standard makan donat kat pasar lambak atau kedai janda tepi jalan jek. Hak3!

Masa hari raya lepas, Fid ajar aku makan donat kat restoran plak. Sekali makan terus gian. Haha.. Dulu aku tak pandang Big Apple mahupun Dunkin Donut, nak masuk pun segan-segan. Terima kasih Fid kerana mengajar aku cara-cara makan donat. Hehe.. Kau jugak yang ajar aku makan di Dunkin Donut dulu.

Pada pandangan aku, donat-donat di Big Apple Donuts & Coffee lebih yummy berbanding Dunkin Donut. Siyes weh aku cakap. Setiap kali balik kampung mesti pergi makan donut di Big Apple. Donat kat kedai janda tuh dah lama dilupakan. Hahaha. Tipu jek.

Harga donat di Big Apple sebiji RM2.30 tak kira rasa. Aku cadangkan untuk yang baru mula nak merasa tu roger la aku pastu belanja aku sekali. Hahaha… Ok, ni aku sertakan beberapa keping gambar yang aku ambil semalam di Big Apple. Muka-muka keriangan jelas terpancar. Keh3!

*donat di sini lembut dan sedap.

*keadaan restoran yang moden dan bersih.

*servis cepat dan mudah.

*satu jek kelemahan, kenapa tak letak aweks sebagai cashier. Barulah donat terasa lebih manis. Muahahak!


Ececeh...

Hafiz punyer donat paling eksotik. Ada strawberi siyolll... Muahaha!

Motor suka-suka hati parking kat situ. Ahhh.. Pedulik tempat aku. Haha..

Muka puas depan Big Apple Donuts & Coffee.

23 comments:

Aidi-Safuan said...

hahaa...pasnih try J.co plak

Aini said...

gile sedap & automatik lapar baca entri ni..huhu

Nazz@Purple said...

Wah...nampak lagi best dr dunkin donut kan..siap strawberry lagi..

miaishika said...

waaa~~ske alien
sdap2~~~
da lme r xmkn big apple
sjak2 blik jb
huhu
mklum r
kt jb bkn ad pn
jz ad dunkin sme j co je

fiD said...

jom try j co. anak melayu yg punyer!!!

tq, aku mencapap lagi kat blog ko, heheheh

ayisy said...

aidi safuan, yup! aku mmg nak try j.co plak pasnih. huhu

aini, memang sedap dan mengenyangkan. hehe. apa lagi,pergi B.Apple berhampiran anda. :)

nazz@purple, mmg lagi best dan sedap. byk pilihan :) servis pun tip top!

miaishika, turun kluang pun boleh. hehe.. kluang ada jugak. j.co? saya belum rasa lagi. dgrnya kat cs ada eh. :)

fid, pasni kita cari j.co plak. mencapap? tu belum aku letak gambar depan cool blog semalam. haha..

Liyanaa. said...

singgah ;)

hee mmg best wok big apple, sbb dunkin mcm x soft je big apple sgt soft and tak de lah manis sgt i think?

noor afzan said...

big apple mmg sodap..nyum2..

Wan Nur Hanisah A.Halim said...

owh nOoO!!!ini budak sudah makan wa punya BIG APLLE!!!gile r jeles gue!!!impian xtercapai lagi nih.uwaaaaaaaaa~

kl kau mkn prOsperity aym jgn tayang kat blOg,k. kau taruk cite big apple yg ak syg ni pOn dah wat ak meraung2

diba said...

wah..sedp nyr,,,diba sllu je mkan big apple..lembut...j.co xpnah ag rase..hee

hans said...

okay fine
makan xajak
pastu ko dah musnahkan diet aku hari ni kerana membangkitkan nafsu makan aku
hahhaha
owh,big apple memang sedap dan lembut
xmacam dunkin donut
cepat keras

ayisy said...

Liyanaa, yup, dunkin tak berapa soft dan pilihannya bagi saya terlalu pelik. Big Apple byk perisa cokelat. Hehehe. senang nak teka rasanya.

noor afzan, memang sedap dan puas hati. lepas ni nak pergi cuba j.co plak.

diba, tu la, j.co tak pernah rasa. target mmg nak rasa nanti.

hans, hahaha. Sory la aku tak tahu kau diet. Dunkin mmg agak keras dan semestinya Big Apple terbaekk!

ayisy said...

wan nur hanisah a.halim, hahahaha. lepas ni target nak makan prosperity plak pastu semestinya tayang di blog! kih3!

Finaz said...

wohoho..suka donat! kalo turun Selangor leh lah akak blanje Ayisy makan donut. Pas nih boleh try donut J&Co lak..hehe

ayisy said...

Kak Finaz, minggu depan saya turun K.Lumpur. hehe.. mmg tgh teringin nak try j.co :)

_Yaya_ said...

hmm,californian almond..besh2..

zaza said...

hehe...apsal xbeli yg 12 biji trus???
mkn biar mual, lg besttt...ngee~~

ayisy said...

yaya, wah! setiap donut ada nama eh? tak tahu la plak saya. kih3!

zaza, adehhh..makan 3 jek pun dah kenyang. hehehe..

Wan Nur Hanisah A.Halim said...

wahai ayisy, kalau kau pOst psl prOsperity burger, kau sgt kejam.uwaaaaaa~

kenapa sume bnda ak nk mkn mesti berada jauh dr umahku.huk3

ayisy said...

hehehe... terbaru ada prosperity ayam. yummy! :P

noor afzan said...

j-co pulak ye nanti kasi review sini

ayisy said...

noor afzan, minggu depan pg kl mungkin saya akan cuba j.co plak. huhu. pastu direview. hehehe..

ayien said...

wah!ayisy!dah lama xmkn bnda alah tu!!kempunan sudah -_-