Wednesday, 16 December 2009

Gua Pengguna Tegar Windows XP.



Oh Windows XP. Walaupun kini Microsoft sudah berbini baru (Windows Vista/7), aku tetap dengan Windows XP. Haha. Kolot giler seh aku masih guna Windows XP. Orang lain sibuk nak guna Windows terbaru, aku tetap dengan muka selenger guna Windows XP. Bukan aku tak nak guna Windows Vista atau 7, aku guna jugak cuma di komputer lain la. Kebanyakan laptop member aku guna Windows Vista dan terbaru netbook mak aku guna Windows 7. Jadi, walaupun aku masih guna Windows XP aku tetap belajar guna Vista dan 7.

Kenapa aku masih guna XP? Hahaha. Jawapannya sebab senang dan tak pening kepala buat kerja. Apa-apa problem yang datang senang aku nak settlekan sebab dah bertahun aku pakai XP jadi knowledge pasal XP ada la sikit. Aku pernah cuba Vista sekali tapi tak best siyut. Haha. Marah orang yang suka Vista. Terbaru aku cuba Windows 7 dan aku rasa macam best jek. Mungkin masa akan datang bila aku angkat laptop baru aku akan guna Windows 7.

Jadi, setakat ni aku masih dengan XP. Lagipun aku pakai laptop sekadar untuk buat kerja kursus dan berinternet. Itu sahaja. Kalau tengok laman web Microsoft bahagian Windows XP, kesian aku tengok daripada zaman Vista sampaila sekarang Window 7, Microsoft tak habis-habis buat ayat sedih suruh orang guna Windows terbaru dia. Hik3! Ayat tak boleh blah seh.

"Love Windows XP? Meet Windows 7" You might just fall in love all over again.

Ecececeh! Ayat nak lebat. Akhir kata, korang janganlah jadi macam aku yang tak mahu berubah. Dan kepada yang sama macam aku, walaupun masih guna XP apa kata sambil guna XP tu belajar la sikit-sikit Windows Vista/7 tuh. Kang bila semua orang dah guna Windows 7 taklah kau terkial-kial buat muka selebet tak reti guna. Hehe. Emmm.. Tapi ada tak di antara korang yang masih guna Windows 95/98/2000/ME? Kalau ada, gua tabik sama lu la beb! Hahaha. Lepas ni kalau ada laptop tak pakai nak format guna Windows 95 lah. Keh3!

*pengguna Windows XP, give me 5!


Love It!

21 comments:

alie said...

i am xp lover..
vista lembap la..
windows 7 mcm cool,tunggu bila lappy nk format bru tukar kot..
hu3~

ayisy said...

alie, vista mmg lembab. hehe. Tu yg tak pakai vista. Mungkin setaun dua lagi akan pakai 7 plak.

fiD said...

skrang ade virus khas serang system xp.. baek2 la ko tue, hohohoh.. maybe microsoft yg wat.

ayisy said...

fid, kalau kena virus, aku format balik guna XP gak. keh3! kesian Microsoft.

cybernetic88 said...

caya la bro!. kte sme geng. xp best. leh wt mcm2. pasl virus xdehla. leh buang kn. nk elakkn pon sng. haha.
lagi stu dgn xp leh ubah theme jadi vista mahupun 7. jadi ape pon bleh. hahha. xp is the best =P

_Yaya_ said...

i am XP addict..
haha..
aku mmg syg kt XP..tp ubah theme vista..hahaha cmane tuh

ayisy said...

cybernetic88,betul tu! XP ttp best!! Haha Grafik masih ok dan tidak ketinggalan zaman. Klu boring guna jek theme. Hehehe..

Yaya, XP masih mencengkam diriku. Susah nak curang. Kih3!

hans said...

hahaha
aku suka vista
yg windows 7 nih xcuba lagi
tapi ramai kata bagus

ayisy said...

hans, Masing2 ada pilihan tersendiri. Mungkin ada orang masih suka guna 95. hehe.. Tu lah, aku dgr org kata 7 bagus. Aku belum explore habis2 7. Tp setakat ni mmg masyuk gak 7 nih. :)

hans said...

hahaha
tapi member2 aku dlu ramai guna xp
skrg masing2 dah vista dah
haha
eh,pasal Avatar tu
bagi aku memang best
enjoy aku tgok
ko gi la tgok
ko cikgu BM ker?

hans said...

dah link blog ko
senang sikit nanti nak datang

SuRayA^i. said...

windows 7 besh!!!seyes x tipu~~

ayisy said...

hans, ada masa aku tgok Avatar. Tp takder member plak yg minat. hahaha..

Ha'ah, cikgu BM. Tp masih belajar lagi.

ayisy said...

suraya, memang tgh teringin nak pakai windows 7. tunggu masa jek ni. :)

SuRayA^i. said...

sile2..xrugi gune..mmg da byk improve drpd vista..=)

hans said...

hahaha
aku nih kaki wayang
pergi tgok sorang diri jer
redah jer
hahaa

ayisy said...

suraya, huhuhu. Tahun depan mungkin akan guna. Rasa sayang dgn XP masih tebal. Kih3!

hans, OH, aku kalau travel boleh sorang2 tapi tgok wayang belum penah buat. Hehe..

atteya azmi said...

saya2.. sy still gne xp..:) dlu dpt laptop, os vista.. trus g kedai n convert to XP..:)

chocolatte said...

aku guna window xp gak..gila conservative tapi convenient

ayisy said...

atteya azmi, yah! give me 5! Laptop saya camtu gak. Asal Vista pastu XP. Haha. Malas nak pening pale sebab nak buat kerja.

chocolatte, Kadang2 yg lama tu masih terbaek. Huhu..

mina said...
This comment has been removed by the author.