Tuesday, 29 December 2009

Coklat Oh Coklat.

Coklat Toblerone berbentuk segi tiga yang unik. Coklat terbaru yang aku cuba.

Salam semua dan selamat sejahtera. Ok, kemungkinan seminggu aku tak online mulai hari esok. Alah, lantak ko lah online ke tak online Ayisy, ko bukan artis femes pun. Hak3! Tapi kalau sempat, aku tetap online walau kejap. Esok aku dan member berjoli sejoli-jolinya selama dua hari sebagai penutup bulan cuti berjoli tahun ini. Haha. Kemudian aku akan berkemas, servis kapcai aku dan kemudian merempit dengan ayunya untuk pulang ke kampus. Huhu. Aku harap WiFi di IPGM ok. Kalau WiFi ok, yeehhaaa! Celcom Broadband aku di kampus macam crettt!

Korang suka makan coklat tak? Walaupun coklat kebanyakannya disukai oleh kaum wanita, tetapi aku suka gak. Bila makan coklat satu perasaan tenang, aman dan happy menerjah ke dalam tubuh aku. Hehe... Coklat apa yang korang selalu makan? Coklat Apolla? Cadbury? Van Houten? Vochelle? Toblerone? Choki-choki? Tak kisahlah apa jenis coklat pun kan janji suka makan coklat.

Dulu masa zaman sekolah, aku suka makan coklat choki-choki. Sebab kenapa? Sebab murah, ye lah zaman sekolah duit jajan sehari RM1.00 jek. Choki-choki jek lah yang mampu. Hehehe. Masuk sekolah menengah, aku mula beli coklat Cadbury. Masa tu Cadbury bagi aku dah grand dah. Tapi lama-lama aku tak suka sebab manis sangat. Aku bertukar kepada Vochelle plak. Sedap gak jenama Vochelle nih. Nyum3!

Habis sekolah, aku mula cuba beberapa jenama pelik-pelik macam Van Houten. Bagi aku Van Houten memang terbaek lah. Tiap kali nak beli coklat mesti beli Van Houten. Memang setia, nak curang pun serba salah. Hehe... Kadang-kadang aku layan gak coklat mahal yang bulat-bulat dalam ada kacang badam/hazel. Tu pun masa tengah kaya lah. Sebotol dalam RM16-20. Makan sambil surf internet sedar-sedar dah habis tak sampai 2 jam. Haha.

Sekarang, aku mula berani mencuba beberapa jenis coklat. Sejak belajar di IPGM, alhamdulillah duit nak beli coklat ada la. Jadi boleh la cuba yang baru. Terbaru aku beli Toblerone dan Tudor Gold Dark Chocolate. Toblerone aku tengok agak femes di kalangan remaja cuma sekarang aku baru makan. Boleh tahan sedap cuma bagi aku terlalu manis dan cepat cair bila dipegang. Tudor Gold plak? Pehh! Memang terbaekkk! Sumpah sedap. Haha. Aku memang minat dark coklat dan setakat ni Tudor Gold la terbaek. Huhu.

Well, makan-makan gak. Gosok gigi jangan lupa lagi-lagi bila makan waktu malam. Coklat memang berkhasiat tapi kalau makan banyak sangat tak bagus gak. Jadi pandai-pandailah bahagikan masa makan coklat dengan makan nasi. Hik3! Peace! Apa pula coklat kegemaran korang?

Yummy! Toblerone, Van Houten dan Tudor Gold.

Ada duit lebih, beli coklat macam ni.

*Oh yer, cokelat dalam filem Charlie and the Chocolate Factory tu ada tak dijual? Jenama Willy Wonka? Huhu... Willy Wonka, Willy Wonka, lalalalala...
*Ejaan Coklat menurut Kamus Dewan adalah Coklat, bukan Cokelat.

22 comments:

missiesya said...

mak oi..cedapnya..aduh.tergoda

Eyriqazz said...

nyam2,sedapnya toblerone itu..dah lama tak makan toblerone..minta satu?

http://eyriqazz.blogspot.com/

_Yaya_ said...

ak plg suke choki2 la..mahal2 pun lyn ferero rosyeee jee..(ejaan sukehatiaku)..hahaha

.sHaZa. said...

wahh!!ayisy gyle coklat..
haha..

toblerone much2 delicious!
like it..

:))

Wawan3y. said...

toblerone terbaek dr ladang ah!

SuRayA^i. said...

cet, nh kalo dpt g lgkawi bgs gk nh..leh borng coklat~

zaza said...

ko penah rase snicker x???perh!! itu pun sodap beb!! faveret aku tuh....ngee~~

tp layan gk tobleron tu...

m[i]era said...

sedap nyer toblerone..
slalu mkn coklat uh ..

nak skit ..

(willi wonka , willy wonka) haha


@)---;---

Candy Dandy said...

walaupun aku perempuan sejati gituh.ceh put da perasan da.. oke stop. sambung balik.. x suke coklat weii.. soriii gula-gula suke la .. PEACE!!!

Afzainizam said...

Selamat Datang Tahun Baru
.dari kami warga
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

... Azam baru...

kehidupan menempuh alam dunia
Menghabiskan waktu yang tidak lama
Usia bertambah senja tanpa terasa
Semakin dekat akhir tahun, menjelang tiba
Akhir tahun sebagai sarana evaluasi
Melihat kualitas hidup dari sisi diri
Menjadi kualitas pribadi yang mandiri
Untuk mencapai prestasi yang hakiki
Era baru datang menyongsong
Persiapkan diri jangan sampai kosong
Jangan mimpidi siang hari
Patah tumbuh hilang berganti
Semangat bersimpuh tanpa henti
Untuk hidup yang lebih baik & hakiki
Perjuangan hidup terus disokong
selamat datang tahun 2010
Selamat maju jaya....

Kepada anda semua kami ucapkan
selamat pada kedatangan tahun baru dengan azam baru…

Soory lama aku tak datang sini.... sorry aku sekarang agak sibuk sikit lah sekarang baru aku dapat ziarah singgah ni...

tapi orang perak cakap cekelat tu gula-gula... pelikkan.... berhati-hati bila beli cokelat kerana sesetengah ade kandungan alkohol....

zella said...

sedapnyer coklat...
semua coklat sy suka heheh
tp xsuke mkn gula2..hahah

selamat tahun baru! =)

sniffa93_aznil4eva said...

wahaa cite bout coklat pulak dah.

haha semua coklat yg ada dlm gamba tuh dah penah mkn..

plg suka coklat toblerone,fererro,kinder bueno n cadburry.aha

ayisy said...

missiesya, hehehe. biar tergoda dgn coklat, jangan benda lain. hehehe. :P

eyriqazz, hehe. dah habis la bro. :P

yaya, frrero rosyam nor ok gak! hik3!

shaza, suke toblenrone eh. ramai ekk yg minat. huhu..

wawan3y, memang terbaek dr ladang!!!

suraya, dgr kat langkawi coklat murah ehh? nape tmpat lain mahal ekk..

zaza, snicker? aku layan gak lg2 klu tgh travel. huhu..

miera, ramai yg minat toblerone nampaknya. huhu.. willy wonka! kih3!

candy dandy, coklat dgn gula2 adik beradik. hik3!

afzainizam, ha'ah. byk member aku panggil coklat tu gula2. konpius aku. hak3!

zella, huhu, selamat tahun baru jugak! ;)

sniffa93, give me 5! kinder mmg sedap dlmnye pehh! huhu..

ahsfantasy24 said...

toblerone+hershekises!!
love it damn!! =D

ayisy said...

ahsfantasy24, hershekises saya belum cuba. huhu.. nnt nak beli lah. :)

misz_m0niQue said...

wawa~..
sdapnye lah coklat toblerone 2. lama da x mkan toblerone.

ayisy said...

misz-monique, suka eh toblerone. ramai ekk yg suka toblerone. saya baru sekali makan. hehe..

jan said...

aku rse kalo ade coklat jename WILLY WONKA tu,
mst peminat2 coklat gumok.
hehehehehe
:P


ske DAIM & TOBLERONE

Aini said...

suka jugak! =)

ayisy said...

jan, Daim? Saya hari tu baru termakan sekali. tu pun adik bagi. hehehe.. sedap gak :)

aini, perempuan mmg byk suka mkn coklat. :)

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片