Thursday, 7 January 2010

Lenka : Trouble Is A Friend


Walaweh! Masa cuti lepas, aku layan satu lagu nih. Tajuknya Trouble Is A Friend dan dinyanyikan oleh Lenka. Wuuhuu! Lagu nih buat aku feel ketika tulis entry dan bila aku nak berblog jek mesti dengar lagu ni. Huhu. Rasa seronok jek masa menaip entry. Lagu ni aku dapat tahu melalui Fid. Dia yang bagitahu pasal lagu ni masa cuti hari tu. Thanks bro!

Aku baca kat website minah ni banyak gak cerita dia semasa di Malaysia. Aku tak tahulah plak sebelum ni dia ada datang Malaysia. Tengok ada gambar dia dengan Yuna dan Bunkface. Canteks!

Lenka juga popular dengan lagu The Show. Apa pun, lagu Trouble Is A Friend boleh buat mood aku happy bila sedih. Thanks Lenka! "Trouble he will find you no matter where you go, oh oh".... Hehe...

Ok, nak tahu lebih lanjut pasal Lenka boleh pergi website ni >>> http://www.lenkamusic.com/my


12 comments:

gelarezz said...

lenka mmg best..
hahaha
comel lak tuhh.. :D

isha said...

lenka best giler
obses dgn lagu ni
suke=)

ayisy said...

gelarezz, hehehe. mmg best lenka! comel dan cun! hihi..

isha, yup! skrg asyik dgr lagu dia jek. hehehe

fiD said...

nah utk ko!

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a ****er for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a ****er for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh
Oooohhhh ohhh ooooo ahhhhhh.

ayisy said...

fid, jom karokkkk!

deqna a.j said...

siyes!
aku mmg suka lagu ni sbb rentak die wat kaki aku nari gedik2!

haha

Nazz@Purple said...

memang best..The show lagu iklan TM..Guna la Homeline lebih murah..

sempt lagi pomot..

SuRayA^i. said...

alemak mcm x penah dgr lg je..baek2 harus di donlod nh!

.millalara. said...

yeah.. lagu2 lenka mmg best amat ohh ;)

mila said...

mula2 dgr name lenka tu akk pelik jugak, lagu apela yg die nyanyi...penye lagu the show tu...akak baru perasan....
sori le, dah umur 2 mcm akak ni, biasanye tak perasan artis2 baru ni...ghamai benornye.... tapi mmg best la lagu die ni...i enjoy. tq.

aleen adela akoo ^_* said...

hah,lambat kesedaran 2 xpe,tp lagu2 die yg len da dga blom?lagu2 die yg len pon ley tahan gak. ;)

ayisy said...

deqna, huhu.. kau mmg suka lagu2 indie kan. :)

nazz@purple, ha'ah kat iklan TM tu. Huhu. Tak sangka rupanya lagu dia. Hehe

suraya, cepat download! hihihi..

millalara, lagu lenka bg saya lain dr yg lain. Dengar jek terus dpat tgkap. Huhu.

mila, saya pun tak tahu mula2 dulu. Dapat tahu pun sebab kawan cakap. Kalau kawan tak cakap mmg tak tahu. Hehe

aleen adela akoo, setakat ni saya layan trouble is a friend jek :P nnt saya cuba usha lagu lain.