Friday, 8 January 2010

G-Shock : A New Species Of Frogman.


Casio G Shock Frogman GWF1000-1

Peh! Cun seh Casio G-Shock Frogman baru. Dulu aku tengok G-Shock Frogman la paling haram tak lawa. Ditambah lagi dengan bersepahnya model Frogman palsu di kedai membuatkan aku tak berapa suka dengan model Frogman. Oh yer, terbaru aku nampak model palsu G-Shock Mudman. Cun gak dia buat, dari jauh nampak ori. Huhu. Casio ada gak keluarkan G-Shock Frogman versi limited edition warna putih-putih jernih, memang cun la tapi harga tak cun.

Dan sekarang, spesies Frogman terbaru dilancarkan. Design dia bagi aku memang cun. Ditambah lagi dengan beberapa fungsi tambahan membuatkannya bertambah cun. Yey! Mak aih tak gramatis giler ayat aku asyik ada perkataan ‘cun’ jek. Haha. Aku terasa ingin mendapatkannya satu. Sekali usha, harganya USD700 bersamaan RM2400. Adehh.. Terkencet bila tengok harga dia. Boleh buat bayar downpayment kereta Viva. Apesal mahal sangat, letak la harga RM250-400 ke. Baru la aku boleh beli. Takpelah, nak buat camne orang dah jual mahal. Hahaha. Model Frogman ni antara model high-end Casio sebab tu mahal. Huhu. Boleh tahan gak Casio ni keluarkan jam high-end.


Peh! Bikin gua punyer hati dup dap dup dap.

Ada member aku psiko ko beli jam banyak-banyak nak pakai kat mana? Pakai kat lengan? Hahaha. Dah minat nak buat macam mana...



19 comments:

Shaifful Hairi b Ramli said...

waa minat jam jugak ek..seronok uncle jumpa irang yg sama minat ni..casio dah lauching unit terbaru? pergh RM2K tu..kalau fake berapa ek? sajer uncle nak tau..anyway nice to knowing u and keep blogging..Best regards dari uncle

gelarezz said...

"Terkencet bila tengok harga dia."--ape terkencet tuh?
haha

zella said...

ade member pkai limited edition casio titanium... tp hilang time gi sembhyg jumaat kat masjid...dia simpan jam dlm bag... then org selongkar n curi...

kt masjid pn byk pencurik...

ayisy said...

Shaifful Hairi b Ramli, Yup! Saya memang minat jam. Huhuhu. Casio dah lauching Frogman bulan 12 lepas. Kalau yang fake tak pasti la dah ada ke tak. Kalau model lama bersepah. RM10 dah dapat. Hehe.. :)

gelarezz, huhuhu. terkencet tu maknanya..hehehe.. terberak. :P

ayisy said...

zella, Uhh! Sayangnya jam tuh... Kat masjid memang tak selamat. Tak tahulah nak cakap apa. Selipar kena curi tu jangan ceritalah. Orang2 camni tak takot hukum dan dosa. Huh! Kdg2 sakit hati bila tengok.

Shaifful Hairi b Ramli said...

terkencet = bereak cair..buasir = berak ketul2 cam taik kambing hihihihi sori lari tajuk..jgn marah tuan blog

ayisy said...

hehehe.. takper2, menambah pengetahuan kosa kata. :)

gelarezz said...

hahahaha..
okeh, perkataan hari ini..
trime kasih..
hahaha

ayisy said...

hehehe. kena ingat perkataan tuh. :)

fiD said...

aku dengar casio nak kuakan deisi terhad, A-Man (ayisy man) ahakz

ayisy said...

fid, hak3! Jap ag kau beli la Mudman Ayisy Edition. Member2 aku bg 50% diskaun. Hehe

Eyriqazz said...

lawanya jam..bilalah aku akan mampu nak beli?

Great Teacher Onizuka

.::R A F I::. said...

banyak jam bro
bak mai satu
hahah

ayisy said...

rafi, huhuhu. Aku minat jam. Pastu kumpul byk2. hehehe. tp sayang woo.. huhuhu..

kimomoto kozaima said...

pehh bleh dapat iphone sebijik tuh...air mate meleleh sekejap..

hans said...

aku xsuka pakai jam
hahaha
tapi kalau ko bagi hadiah besday aku jam aku terima jer lah ayish
ehehehe

ayisy said...

enriqazz, huhu. kumpul duit lama2 mst boleh beli punyer. :)

kimomoto kozaima, tu la pasal. harga bboleh angkat iphone sebijik. huhu..

hans, hehehe... aku pun ada kwan tak suka pki jam. huhu.. bagi hadiah? uhhhh...! aku nak beli utk diri sendiri pun kena kumpul duit. hihihi..

noor afzan said...

amboih,sampai ke siku..
haha~

ayisy said...

noor afzan, hehehe.. ada org psiko tu yg buat. :P