Thursday, 2 July 2009

Never Say Good Bye To Friendster...



Tak kira. Walaupun semalam dah update entry, pagi ni Ayisy nak update gak. Bosan wey takder kerja. Kuliah pun takder. Duk bilik jek ni sambil layan lagu. Bila online jek, teringat nak bukak friendster Ayisy. What? Oh.. Friendsterku sudah lama ku lupakan. Baru Ayisy perasan, ramai kawan-kawan Ayisy menyepikan diri di friendster. Tak tahu la apa sebabnya. Mungkin diorang dah menyampah kot tengok profile Ayisy. Huk3! Kalau dulu, setiap kali bukak emel, dapat emel dari friendster yang memberitahu Ayisy dapat komen baru, permintaan rakan baru, mesej baru...bla3. Tiap-tiap hari beb. Syok giler sampai setiap kali online jek, friendster menjadi kewajiban untuk dilayari. Tapi sekarang, sejak dua menjak ni, asik dapat emel ni jek (Your Friends Want to Share Fan Profiles with You). Setiap hari Ayisy dapat. Huh! Takkan tu jek. Emmm. Forget It. Papepun, Ayisy masih lagi layan Friendster. Peace!

Oh.. Mungkin sekarang orang dah join blogging plak kot. Hampir semua kawan Ayisy ada blog. Dan mungkin disebabkan blog lah friendster menyepi. Mana taknyer, blog dilihat lebih peribadi, menarik dan menyeluruh. Tak macam friendster, myspace dan facebook...blog membolehkan korang menulis, membalas, menambah rakan, meletak gambar, berkongsi idea dan macam-macam lagi dengan lebih bebas. Dan yang paling penting bagi Ayisy, blog menggambarkan identiti seseorang itu. Betol tak? Siap boleh buat duit lagi. Senang citer, kalau korang ada blog, takder friendster pun takper kan. Hehe...

Emmm.. Rasenyer setakat ni jek la Ayisy nak cerita. Mintak maap la kalau entry ni merepek sikit sebab Ayisy tulis tanpa perancangan. Kepada yang masih aktif di friendster atau sebagainya, teruskan. Tapi dengar cerita laman web Facebook ada konspirasi jahat. Kalau nak baca, klik sini. Hehehe.. Ayokk..tak tahu..mak balik bawak kayu!

*gunalah laman web sosial dengan baik dan jangan disalahgunakan macam Ayisy.. :p Forget It...!

5 comments:

WaNnY said...

ahaha. betol2..ku punya fs pon suda semakin dilupakan ;P

i_m diba said...

tu la fs dh lme cm dtigglkan..hehe

.sHaZa. said...

h0h0..

fs aku da lme xaktif..

malas punye pasl..

@_@

paan said...

aku join banyak social site..tapi xde yang aku betul2 aktif..sebab sibuk duk aktif kat TEAM BLOGGER n nak uruskan blog.hehe

rhapsody LiN said...

uuu~

tak aci!!
nape kitorang dak tesl je yg ade kelas!!!!!

hampass~
nk rilek2 gak