Wednesday, 14 October 2009

Majlis Pelancaran Pusat Kecemerlangan Pedagogi Peribumi Kebangsaan 2009 di IPGM KTAA.

Well, seminggu dua ni aku sangat busy akan tetapi masih mampu melayari internet dengan jayanya. Haha... Jangan jadikan masalah sebagai alasan untuk mengelak sesuatu tetapi jadikan masalah sebagai satu peluang. Ya, mencari peluang untuk melayari internet semasa busy sangat mudah tetapi mencari peluang untuk belajar semasa busy amat payah. Hak3!

Oklah, walaupun aku sudah di gembar-gemburkan akan update blog dengan cerita ini oleh abang-abang dan akak-akak senior aku, aku tetap menebalkan muka untuk terus update. Baiklah, sebelum tu aku nak bagitahu sedikit cerita berkaitan orang asli. Orang Asli sekarang lebih berdisiplin daripada orang kita. Nak tahu kenapa tanyalah orang yang terlibat dalam pengurusan KEDAP. Haha. Ni bukan main-main. Mengurus orang asli lebih mudah daripada mengurus orang kita. Member aku yang cakap lah.

Selasa lepas, ada majlis pelancaran Pusat Kecemerlangan Pedagogi Peribumi Kebangsaan 2009 di IPGM KTAA. Ia dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia, YB Dr. Mohd Puad Zarkashi. Guru pelatih opsyen Bahasa Melayu terlibat dengan bahagian pameran. Jadi, aku malas nak tulis banyak, layan jelah gambar kat bawah ni. Cara?


Sidang media.

Demonstrasi membuat kraftangan oleh orang asli. Diaorang sporting habis! Tak malu-malu macam budak kita. Hehehe..

Jurucakap konon-konon. YB tanya lari gak. Keh3!

Antara bahan pameran.

Salah seorang orang yang tak berapa asli.

10 comments:

FiNa said...

hahahahahahahahahahahahaha!!
ayisy! comel la gamba last tu.. nak anta kat kawan kite yg org asli kat sabah tu bole tak? mane taw die berkenanke.. hehehehe

noor afzan said...

orang asli skang nih dah maju..

ayisy said...

Fina, aik? cam psiko jek. Hak3!

noor afzan, a'ah, sekarang diaorang dah maju. :)

imanshah said...

Kamu pun sudah macam orang asli..ahha

ayisy said...

Hak3! Tu dress up orang asli original punyer. Hahaha.

norashikin rahmat said...

ayisy, funny la last pic. tapi kalo kamu kene dress betul2, habislahh,...hahah.

ayisy said...

hahahaha.. klu dress betul2, boleh kena block blog ni. Hehe..

FiNa said...

ayisy, kalu ko dress btol2 bru terserlah kecomelan ko tu.. hahahahaaaa

ayisy said...

Fina, ekk!

FiNa said...

dulu, (mase kecik2)
aku ingat org asli punye bahasa yg 'hungga2' tu... hahahaaa