Monday, 19 October 2009

Drift Dan Autoshow Di Batu Pahat Mall.


Salah satu aksi drift.

Lelaki memang tak boleh dipisahkan dengan bantal busuk. Woi! Agak-agak la bai. Main tak cantik cakap lelaki dengan bantal busuk. Haha.. Lelaki dengan kereta la bai, memang tak boleh dipisahkan. Ok, terus ke cerita utama.

Nissan Skyline.. Leleh enzim amilase dalam perut aku. uuuuuu....

Semalam aku pergi B.Pahat. Mula-mula ingat nak beli donat kat Big Apple, BP Mall. Ngidam tak pasal-pasal. Tiba-tiba dari jauh aku tengok tak nak ramai plak kan manusia. Pehal ni dalam hati aku. Sampai jek di simpang masuk mall, aku terdengar....

Wengggggg...cretttttttt....ngitttttt...vroooommmm...iiiittttttttt. Asap putih berkepul-kepul di udara. Ceh! Ada pertandingan drift rupanya. Teringat dulu masa pergi di tempat yang sama 9 bulan lalu. Hehe...


Nissan Fairlady. Adehh.. Leleh enzim Lipase aku...

Masuk jek perkarangan mall, mata ku ternampak Mitsubishi Evo. Peh! Ngaceng! Berderet kereta-kereta modified. Ada autoshow jugak rupanya. Apalagi, terus capai handphone kamera 1.3 megapixel dengan 3x zoom yang cikai, ambik gambar kereta-kereta tu. Ingat nak join parking sebelah kereta-kereta tu, tapi takot tak pasal-pasal kena sepak motor Honda aku ni kang. Hak3! Masuk mall, hambik kau ternampak kereta paling aku minat, Nissan Skyline. Siap ada guard jaga tuh, memang grand* (sebut guna loghat Jawa) giler. :P

Hot...hot...Hot Dog... Hehehe... Gurau jek.

Puas tengok autoshow dan drift, terus balik sebab penat kena panas. Donat Big Apple terus lupa nak beli. Haha. Jom layan gambar yang sempat aku ambil di autoshow dan drift tadi.

Mitsubishi Evo...


Ekkk.. Ni kereta apa ekk. Kancil kot.



10 comments:

noor afzan said...

say minat kete ferrari versi malaysia kaler merah kat pic bawak sekali tuh..
nape x amek close up kat ctu..?

fiD said...

mane bugatti???

ayisy said...

noor afzan, ferrari? maksudnya kancil? Hehe.. Saya datang sorang jek. So, amik gambar sorang2 jek. hehe..

fid, Bugatti aku yang bawak. Takkan nak amik gambar kereta sendiri. Hahaha..

diba said...

wah..besh nyr dpt tgk autoshow..thun ni diba xsmpt nk g tgk..thun lpas smpt gk..huhu
suke tgk aotushow~;D

ayisy said...

diba, hehehe. Memang best. Seronok tengok kereta mahal2 nih. Nak tengok kat jalan raya memang jarang. Hehehe..

norashikin rahmat said...

kenyang tengok autoshow yeh, sampai telupe nak beli donut shedap?
ekkeke..

ayisy said...

hehehe.. a'ah. kenyang tengok kereta. Hihihi..

diba said...

mmg la...sush nk tgk kt jlan..syg sgt lawa2 nk jlan lasak2..hehe

Siti Husna said...

oit...
mitsubishi lancer xde ker???
one of my dream

ayisy said...

misubishi lancer yang version brape? kalau yang baru aku tak tau lah ada ke tak masa tu. tak pasan. hehehe..