Sunday, 18 October 2009

Entry Khas Untuk Cucu Cicit Aku... *kalau ada*


Kalau anda ada membaca surat khabar Mingguan Malaysia hari ini, ada satu berita mengenai seorang blogger tertua di dunia menurut surat khabar itu. Mula berblog ketika umur 95 tahun dan meninggal pada umur 97 tahun. Namanya Amelia Lopez.

Bila aku terbaca jek rencana tu, aku terfikir. Adakah aku akan terus berblog sekiranya umur aku mencecah 95 tahun? Haha. Macam mana lah keadaan aku ketika itu jika masih hidup dan masih juga berblog. Mesti cucu cicit aku gelak-gelak tengok blog atok diaorang masa muda. (kalau blog ayisy.blogspot.com masih wujud dan Blogger masih hidup)

Yang masih mempunyai datuk atau nenek yang berumur 80 tahun ke atas, cuba korang suruh mereka buat blog. Hehe... Oklah, untuk melihat blog Amelia Lopez tersebut, klik link ni >>> http://amis95.blogspot.com/

Kepada cucu cicit atok (kalau ada dan sempat), sekiranya blog ini masih wujud ketika zaman cu, bacalah blog atok ni yer. Entry ni atok tulis pada 18/10/2009, jam 9.42 am. Korang boleh tengok kehidupan atok ni ketika atok masih bujang. Belum jumpa lagi dengan nenek korang yang cun tu. Nenek korang pun tak jumpa lagi dengan atok yang ensem ni. Oklah, atok nak layan kartun Spongebob Squarepant. Kartun ni memang popular masa zaman atok. Zaman korang atok tak tahulah kartun apa yang best. Assalamualaikum yer cu...

9 comments:

sayalahfaizul said...

baik tok. muahahaha

ayisy said...

sayalahfaizul, hahaha.. cu jagalah blog atok ni baik2 yer. :P

kakna said...

buat wasiat awal2.. he2
kalau masih wujud lagi dunia masa tu.. wallahualam

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
dari kami utk mu salam takzim ....

To ayisy aku rasalah klu ko terus dan terus menulis kat blog aku rasalah cucu ko mesti respact kat ko... pasal masa dulu-dulu atuk dia suka merempit.... tak ade lah aku gurau je...

Wahai cucu-cucu ku sekalian seramai 110 orang semuanya.. ade pun atok ade simpan harta karun atok kat kampung Parit Hailam ko cari lah peta tu kat dalam Jam dinding ape bila jam tu berdetik jam 12.00mlm pada malam jumaat kelewon ko baru mulakan langkah mencari harta karun tersebut...cari lah harta atok seperti yang atok cakapkan.. harta bernilai ratusan juta rupiah... yang tertanam kat bawah umah.... ade berani kah ko ayisy buat wasiat cam tu...

ayisy said...

kakna, hehe. saja buat mana tahu blog ini masih wujud 60 tahun akan datang. :)

Afzainizam, hak3! lawak giler ayat tu. Kalau aku buat kang tak pasal2 bergadoh anak cucu aku nanti. Hahaha..

Finaz said...

"Belum jumpa lagi dengan nenek korang yang cun tu. Nenek korang pun tak jumpa lagi dengan atok yang ensem ni."

hahahhaa lawak giler statement nih..saya sukalah!

ayisy said...

Finaz, Hehehe... Kadang-kadang terfikir camne lah saya bila dah tua nanti. Dengan anak cucu. emmm.. :)

norashikin rahmat said...

waaaaaahhh.. cool giler aa kalo atok ade blog..then cerita pasal anak-cucu-cicit..lagi cool kalo atok ade facebook.. ekkeke..

yang tak bestnye kalo atok nenek ade facebook nih bila diorang ngumpat n menyeranah anak cucu..lagi2 orgtua yang tak suka menantu..hahahahaha...

ayisy said...

norashikin rahmat, hak3! atok kalau ada facebook memang style habis. hehehe..

kalau atok kita add kita, hati-hati lah. hak3!