Wednesday, 24 June 2009

You Say Aku Seperti Puteri... Lalalala...



You say aku, seperti Barbie
You look so pretty, menarik hati
You say aku, layaknya peri
Tebarkan cinta diatas bumi

Siapa yang tengok cerita Upik Abu dan Laura kat tv3??? Angkat tangan cepat! Hehe... Siapa yang pernah tengok mesti akan terbayang akan kegedikkan Laura (Cinta Laura Kiehl), salah seorang watak dalam cerita tu. Laura, seorang gadis yang cantik, manja, gedik, liar, kaya, sosial, dan sombong. Dia berkawan dengan Oppie (Alyssa Soebandono), watak seorang gadis yang baik dan merendah diri.


Masa cuti pertengahan semester lepas, Ayisy layan gak cerita ni. Opps! Sejak bila aku membahasakan diri Ayisy??? Huk3!!! Start entry kali ni, Ayisy nak membahasakan diri Ayisy boleh tak...? Sebab bagi Ayisy kalau bahasakan diri 'aku' macam kasar sangat jek dan kurang sedap dibaca kan... Hehehe... Tapi korang jangan pikir aku gedik plak macam Laura tu. Hihi...


Sebenarnya Ayisy tak tengok cerita ni sejak mula. Jadi Ayisy pun tak tau nak cakap apa pasal cerita ni. Kalau korang nak tau sinopsis cerita ni, boleh klik sini. Tapi sinopsis tu dalam Bahasa Indonesia la. Kalau tak faham jangan frust menonggeng plak ehh... Walaupun cerita ni agak merapu, tapi bagi Ayisy ia tetap sedap untuk dilayan. Hehe... Lagi-lagi lagu OST untuk cerita ni, You Say Aku yang dinyanyikan oleh Laura sendiri. Feel beb lagu ni. Catchy dan membuatkan kita ternyanyi sama. Baby...baby...my...baby..Oh please say love me! Lalalala... :p

Ayisy suka jugak dengan beberapa dialog gedik yang diucapkan oleh Laura sambil memuncungkan mulutnya. Hehe... Sebenarnya banyak lagi tapi Ayisy tak berapa ingat.


"Oh my got!"
"Oh nonono...that's blue!"
"Exactly!"
"Forget it!"
"What Happen?"


Apapun, Ayisy harap kaum-kaum Hawa janganlah meniru perangai gedik Si Laura ni yer. Kalau tak, habis saham BSKL korang jatuh menjunam dan melintang. Hik3!! Oh yer... Siapa-siapa yang nak tau lebih lanjut tentang empunya blog ni, boleh add kat friendster Ayisy. Klik Sini.

4 comments:

AzwaZynal said...

erkk..ayisy?
hahaha..soram den nk bace blog ekau weh..
hehe..
aku tgk cte nyh..
dan aku rase nk lmpang je tgk laura tuh...
hahahha...
tp kdg2 klaka jugak tgk die..

eh.. bukan 'oh my got' lah..
oh my gosh! erkk..

WaNnY said...

ayoo? sudah feel ke sama itu laura?

dey bro, die dak skola tak pas ag pon ujian aher semester...hahaha

btw...juz suke d way she acted yg macam gedik melampau, tapi, sesungguhnye die amat cute..kan3?

.sHaZa. said...

ye!!sy tgk sikijap2...
tp lgu die bes kn??
h0h0...
cinta ma laura dehh..
^_^

AzwaZynal said...

erkk..
siapakah empunya gamba kart header blog ko tuh?
kekeke..