Monday, 15 June 2009

Tora datang lagi dengan permainan baru...!


picasaweb.google.com

Korang pernah dengar dialog tajuk entry ni? Mesti pernah kan masa kecik-kecik dulu. Dulu masa aku kecik-kecik, memang selalu lah beli benda alah ni. Aku panggil benda ni kotak-kotak. Kalau nak beli aku tak panggil nak beli Ding Dang, Tora atau Jojo, tapi aku cakap kotak-kotak. Hehehe... Mungkin benda tu kotak, tu yang aku panggil kotak-kotak. Banyak jenis mainan kotak-kotak ni, tapi yang paling femes adalah Ding Dang dengan Tora. Jojo aku jarang beli sebab mahal. Harga masa aku beli dulu adalah:

Ding Dang= rm0.60
Tora= rm1.20
Jojo=rm2.00

Paling tak boleh blah masa iklan die keluar kat tv. Macam syiaal dia punya iklan. Membuatkan aku begitu teruja untuk memilikinya. Hari ni keluar iklan Ding Dang atau Tora dengan mainan baru, esok juga aku pergi mintak mak ayah beli. Nak beli sendiri tak ada duit.. Isk3!!! Padahal rm0.60 jek. Tapi seingat aku la, kadang-kadang bila aku beli kotak-kotak ni, dapat mainan lama(dah ada). Sedih beb... Menyumpah-nyumpah sebab rasa macam kena tipu. Tapi biasalah kan, semangat kejawaan yang pantang mudah menyerah dalam diri aku ni membuatkan aku nak beli lagi hari lain. Hahahaha... Mainan paling best yang pernah aku dapat masa beli kotak-kotak ni adalah burung yang boleh tergantung kat hujung paruh dia tu. Ala...kalau korang ingat, bila letak paruh burung tu kat hujung jari ke, pensil ke die boleh tergantung(macam tengah terbang). Ingat tak?? Bila aku main mainan burung tu, peh! Jakun giler bai! Pelik la kan macam mana boleh stay macam tengah terbang. Huhuhu... Ok, ni saje entry untuk hari ni. Babai!

6 comments:

adilah md shah said...

salam.. kotak2 tu zaman kecik2... iklan dasyat.. bile beli indah khabar dari rupe.. tapi still nak beli jugak.. burung tergantung tu sebab besi pemberat dalam die balance la... punye la nak taw sgt.. siap berkecai burung tergantung tu sebab nak explore dalam die camne leh tergantung even kalau taruk kat jari... jakun..ops bukan... semangat kejawaan yang ingin tahu...hehe

adilah md shah said...

dlu ms kecik2 tiap2 minggu kan mainannya bertukar2...tunggu taw tiap minggu iklan die, best xmainan dalam tu...seolah2 macam wajib kene beli je...ala budak2..

.dEQna. said...

hurmmmmm...

bende neyh mengigtkanku mase balik skol darjah 1 n tadika..hu3...

^___^

:)))

.sHaZa. said...

hee...d0lu2 tem kicik2 slal0o r bli mnde neh..
hee..
kngn2x weh..
^_^

amalina wahida said...

ade jual lagi ke mende tora2 nih sume??

ayisy said...

sekarang masih ada di pasaran. dapatkan cepat sebelum kehabisan stok!! Hak3!!!