Sunday, 28 June 2009

All About Me. Tag From Azri. TQ.

1. Kekasih saya adalah :

Family, member kat kampung.

2. Saya sedang mendengar :

Apologize (One Republic ft Timbaland).. It’s toooo lateee...!

3. Mungkin saya patut :

Belasah orang yang saya tidak puas hati... Yaahh!

4. Saya baru sudah :

Gosok-gosok mata sebab gatal tengok laptop lama-lama.

5. Beza rakan, sahabat, kawan :

Rakan=Kawan=Sahabat. Perbezaannya cuma sejauh mana kita kenal, faham dan rapat dengan seseorang itu. Chewah! Ayisy mabuk sebenarnya pagi-pagi ni. :p

6. Saya tidak faham :

Kenapa Kuala Lipis sungguh membosankan, memuakkan, mentensionkan dan sunyi padahal tempat inilah lahirnya penghibur popular Siti Nurhaliza.

7. Saya perlu mencari :

Duit secukupnya untuk membeli sebuah motosikal Yamaha 125zr dan sebuah kereta Proton Waja CPS. Ni betol-betol tau. Dalam perancangan jangka masa sederhana panjang.

8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya :

Ekk.. ntahla. Tak ingat.

9. Makna kehidupan :

Soalan ni aku malas jawab sebab aku tak reti berfalsafah, buat ayat berpuisi dan sebagainya. Soryy Azri.

10. Cinta itu adalah :

Hey..hey..hey... Aku tak percaya cinta, aku tak percaya cinta, aku tak percaya C.I.N.T.A

11. Saya paling suka :

Berada di Batu Pahat. Semuanya ada. Member, family, tempat lepak, tempat shopping, pantai, sekolah lama (SKKB, SDBL). Tak macam Kuala Lipis! Damm!

12. Saya akan cuba :

Membahagiakan diri sendiri atau buat-buat bahagia semasa berada di Kuala Lipis.

13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka :

Sebab istilah LAH memang style! Penyedap ayat. Dan yang paling penting, ia tergolong dalam sejenis partikel dalam Bahasa Melayu.

14. Telefon bimbit saya :

Berjenama Nokia. Uiit! Boikot la!

15. Katil saya :

Ada gambar kartun gajah, zebra, badak dan bunga-bunga. Style!

16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya :

Ayisy tu ensem ke tak haa? Ops! Just joke! Jangan cakap aku perasan plak.

17. Teknologi adalah :

Untuk memudahkan urusan hidup, hiburan dan disalahgunakan untuk mendownload mp3, filem, software dan sebagainya.

18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak :

Laa.. Setakat masak maggi tu sapa-sapa pun reti ye tak?

19. Semalam :

Jalan-jalan pusing Kuala Lipis malam-malam. Dah macam pekan kat dalam game Residen Evil. Sunyi dan gelap. (dah la Ayisy, asyik dok ngutuk K.Lipis jek, kang kawen dengan orang Lipis baru tau).

20. Hari ini :

Pagi-pagi buta dah surf internet. Tengok akaun Adsense, dapat USD0.71...! Semalam USD0.50. Tapi apa pun, kite tetap kena bersyukur. Permulaan yang baik Ayisy! Go Grow Glow! My target ialah sehari USD1.00 bersamaan 30x1=USD30.00. So, sebulan USD30.00 bersamaan RM100.00++. Yeeehaa!

21. Malam ini saya akan :

Lepak, surf internet, baca blog orang. Seronok beb baca blog orang. Lebih seronok daripada baca buku rujukan. Hik3!!!

22. Esok pula saya akan :

Pergi kuliah menuntut ilmu, explore ilmu baru dalam internet +++ kehidupan yang bosan di K.L. Berharap sangat supaya P1 Wimax ada kat Batu Pahat atau Kuala Lipis. Dengar cerita P1 Wimax laju. Celcom Broadband ok gak tapi tengok video masih sangkut-sangkut lagi. Wekk!

23. Saya betul2 inginkan :

Sebuah motosikal Yamaha 125zr! Dalam bank dah cukup duit cuma tunggu masa nak beli jek. Rasa akhir tahun ni kot. Selamat tinggal ex5 ku! Sob3!!!

24. badminton atau futsal :

Dua-dua tak! Lebih suka main volleyball.

25. Karaoke :

No! Suara aku tak sedap. Paisey2!

26. Kereta :

Waja CPS à Honda Civic à MPV (haa...yg MPV tu korang paham-pahamlah masa bilakan...?)

27. Bilik yang terang atau gelap.

Kalau tengah sedar of coz terang la.. Nak tido baru gelap. “Bilik yang gelap kini sudah terang.. lalala...”

28. Makanan jepun adalah :

Sejenis makanan yang terdapat di dalam dunia ini.

29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang :

Pada siapa ni? Soalan kurang jelas..

30. Siapa yang anda tag:

Sapa-sapa.

*sumber gambar: www.businessweek.com

3 comments:

.sHaZa. said...

npe nk waja?waja smart ea?myvi yg bru tu smart x?hoho..

aZRi aZLaN said...

tang waja tu yg sama dgn aku. wlpn bkn sebuah kereta mewah, aku nak beli jgk. hahaha, yela baru nak bertatih org ckp. ok pe waja...

deqna =D said...

hye ayisy..

u kne tagged ngan i~~

plis visit my blog now..

hee~~

=P

p/s:waja ea..nape x honda city ke..
^___^