Thursday, 12 November 2009

The Twilight Saga : New Moon



Hahaha.. Akhirnya.. Dapat juga aku mengemas kini blog ini. Masa taip entry ni pun aku baru jek balik daripada menjawab peperiksaan Pentaksiran Bahasa Melayu. Okeh, dua tiga minggu ni aku asyik ternampak poster atau iklan filem The Twilight Saga. Dia tiru nama Proton Saga beb. Bangga weh bangga. Haha... Stop! Jangan berbual kencang!

Teringat masa bulan Disember tahun lalu, aku dan member pergi menonton filem Twilight bersama. Cerita ni sangat menyeronokkan apabila ditonton. Seriyus aku cakap. Masa mula-mula member ajak tengok, dalam hati aku berkata "Cerita mende nih, poster cuma ada gambar lelaki pompuan. Macam takder tema atau tajuk jek". Last-last layan jelah mana tahu best. Sekali dah tengok, haa ko. Touching terus bila tengok pontianak hensem bercinta dengan manusia cun.

Itu cerita dulu. Kita cerita sekarang plak. Pada 26 November 2009 ni filem baru Twilight bertajuk The Twilight Saga New Moon keluar. Tapi korang janganlah mengharap dalam cerita tu keluar adegan Pontianak Hensem selamatkan awek daripada kena hempap kereta Proton Saga ataupun adegan Pontianak Hensem mengutip biji saga untuk diberikan kepada awek tu. Hehe.. Gurau jek. Apa pun, jom nantikan filem seram touching ni nanti. Yeh!

*kalaulah masyarakat Melayu menggambarkan hantu-hantu seperti pontianak itu seorang yang hensem, cantik, tampan, bersih dan baik kan elok. Tak lah budak kecik takut sangat dengan hantu. Tapi kalau hantu pun hensem payah gak kalau anak dara terpikat dengan pontianak ye tak. Sudah Ayisy sudah, sembang kencang seh ko.

3 comments:

Nur Hidayah said...

yaya pon tggu cite nie..
mule2 jatoh chenta kt edward..
now kt jacob lakk..
sbb makin ensem..
hahaha...

fiD said...

budak pompuan tengok laki nye jew. bukan citernye...

ayisy said...

Nur Hidayah, hehehehe... mmg menjerit la budak pompuan bila tgok citer ni.

fid, hahaha.. teringat masa kat wayang budak pompuan jerit2 gedik sehh bila pontianak laki tu keluar...