Tuesday, 3 November 2009

Internet Archive : WayBackMachine

Orait, entry kali ni sekadar hendak berkongsi sesuatu yang aku rasa menarik. Mungkin ada di kalangan korang yang dah tahu. Tapi takper, bak kata aweks-aweks blogger Malaya, sharing is caring. Hehehe... Sharing suami (bermadu) pun dikira caring jugak lah ekk. Hahaha...

Yahoo! ketika zaman awalnya...

Pernah tak korang terfikir nak tengok laman web version dulu-dulu? Contohnya laman web yahoo.com pada tahun 1998. Takpun google.com pada tahun 1999. Laman web version lama nih masih boleh kita lihat di laman web ni, http://www.archive.org/web/web.php. Nak guna senang jek, taip url laman web yang korang nak tengok dan klik take me back.

Rasa seronok bila dapat mengimbas kembali laman-laman web ternama ketika zaman dulu-dulu. Grafik yang diaorang gunakan pun masih kiut miut. Hehe… Tapi kalau blog sengal macam blog ni memang tak tersenarai pun. Bazir space memory diaorang jek nak save arkib blog nih. Hehe… Ok, ni aku bagi sikit gambar beberapa website yang ketika itupun aku masih kecik dan tidak tahu apa itu internet. Bye!


MySpace zaman Tok Kaduk...


Google ketika versi Beta.

Friendster versi Beta...

AltaVista zaman muda-muda dia dulu.

3 comments:

adilah md shah said...

so klasik..hehehe

saufiahmad said...

smart aku skerrr

ayisy said...

adilah, memang klasik. suka tengok teknologi zaman dahulu. huhu..

saufiahmad, smart dan klasik. hehe..