Sunday, 1 November 2009

Tips Menghadapi Peperiksaan Gaya PISMP B.Melayu.

If U Smell, what The Rock, Is Mandi...

Selalunya, orang akan bergembira selepas tamat peperiksaan. Tapi kami tak. Sebelum peperiksaan bermula, kitaorang bergembira dulu untuk membuang segala masalah, duka lara, sedih pilu dan keserabutan dalam pale hotak. Hehehe... Macam biasa, kitaorang pergi bermandi manda di Lata Jarum. Rempit dalam 45 minit dah sampai dah.

Aksi akrobatik artistik...

Tapi kali ni kami mandi lain sikit. Hehe... Jangan pikir kami mandi air terjun pakai sabun, syampu dan losyen plak. Kami cuma mandi sambil mengadakan perlawanan permusuhan bola tampar air terjun dan ragbi air terjun. Haha... Akibat daripada itu, sudah 4 kali bola tampar hanyut di bawa arus. Nasib baik ada beberapa di antara rakan kami yang macho lagi tampan mengejar bola tersebut sehingga berjaya diselamatkan. (ada aweks junior kebetulan kat situ)


Lepas letih mandi, kami pun balik. Singgah makan jap kat RNR Benta. Makan nasi ayam dan ABC. ABC kat situ murah jek, RM2.50. Fuyooh! Murah siottt! Kat JB dan BP paling murah RM1.00 dah dapat. Jenama Pak O tuu... Hua3! Nasib baik nasi ayam RM4.50. Kalau dia letak RM5.50, sorry la brader memang lu punyer kedai kene kutuk kaw2 kat blog nih. Hehehe... Ala Ayisy, kau makan nasi bariyani RM7.50 kat BP tak nak plak kecoh.. Hehehe, nak kecoh camne sebab sedap dan eksklusif. Ok, layan gambar kami sepanjang bersuka ria tapi hengat dunia di Lata Jarum.

Hehehe...

Huhuhu...

13 comments:

FiNa said...

pergh! terbaek punye care lepas tensyen!

oo.. sblm exm p mandi manda, lps exm p mne?

gud luck er exm.. bile mule?

ayisy said...

Fina, memang terbaek dari ladang!

lepas exam balik kampung!!! yahh!

exam start minggu depan. huhu..

noor afzan said...

best2..
air terjun mmg best je selalu..

ayisy said...

noor afzan, memang best! hehe.. lagi2 duduk negeri Pahang nih banyak air terjun. Huhuhu..

adilah md shah said...

salam..lame xsinggah sini..biasela da dekat2 exam ni kononny study..gud luck utk exam k..

ayisy said...

adilah, saya pun camtu gak, mula set nak study pukul 9 malam, jejak jek 9 malam tak study pun. Main internet jek. :P

Nur Hidayah said...

waa...rindu lata jarum..ngan pulau chekas..haha..

little bro Syah_ameer said...

salam ayisy..
hahaha..
suke jek mandi aik terjooNN.
baut saye jelOuss ooowhh...
hahaha..
best tOl..

p/s: cian kat fidz..screen lapptuuppss rosak..nak kecian ke nak ketawakn aje??? hahahah.. fid....oii... mne ko tak on9...

ayisy said...

Nur Hidayah, hehehe... Lata Meraung tak rindu?

Syah_ameer, memang syok mandi air terjun. hehehe...

a'ah, hari tu dia ada cerita. mahal gak nak baiki tuh.

diba said...

lata jarum kt area mne ek??hehe
diba pn bru mndi air trjun smlam..~;D

ayisy said...

diba, lata jarum kat Raub. Area Ulu Dong masuk dalam. Hehehe..

aIsYaH said...

aii~owg ptot nye bis exm bru bersuka ria..hihi

Anonymous said...

lata jarum???..
relax b4 exam smbil tropong aweks!...
hahahaha~~~