Tuesday, 14 June 2011

Bila cuti sudah habis...

Suasana masa balik kampus naik motor.


Memandangkan cuti nak habis...meh aku cerita sikit satu benda...

Sejak duduk asrama masa sekolah dulu, satu perkara aku paling tak suka berlaku. Bila cuti panjang, nak balik asrama balik, mesti rasa tak best. Rasa.... Rasa tak best lah. Rasa tak semangat. Haha

Perasaan tu tak pernah hilang sampailah aku belajar di IPG sekarang. Dah sedap cuti panjang, dah sedap enjoy-enjoy, dah sedap hari-hari kepala otak asyik fikir benda seronok bagai, dah sedap..ahh macam-macam sedap lah! Tu pasal rasa tak best bila naik cuti.

Kalau cuti pendek 2,3 hari atau hujung minggu tak la rasa macam ni. Cuti panjang jek akan rasa macam ni. Dulu lagi syahdu masa balik kampus naik keretapi. Peh! Dia punya syahdu tu tak boleh nak cerita la.

Sekarang sejak naik motor balik kampus, ok la. Tak la rasa sedih sangat. Dulu naik keretapi lalu hutan kiri kanan. Rasa punyalah jauh. Bila naik motor, lalu lebuhraya. Rasa macam dekat sikitlah. Padahal sama jek. Haha. Mungkin rasa seronok naik motor tu menghilangkan sedikit rasa tak best dalam hati.

Apapun perasaan kita, jangan sampai terabai pelajaran. Jangan putus asa. Lagipun perasaan sedih ni kejap jek. 2,3 hari lepas tu ok la. :) Pengalaman aku macam tu lah. Kejap jek rasa sedih.

Oklah, sekian sahaja untuk entry kali ni. Selamat balik kampus kepada yang balik kampus. Yang belajar di IPG, cuti korang dah nak habis wehh. Padan muka!

1 comment:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip beli kereta terpakai

trip mersing mmg best kat sana banyak tempat menarik satu yang aku suka ialah teluk buih mmg fantastik