Saturday, 20 February 2010

Sekali Lagi Puaskan Nafsu Makan!

Sebelum dibuka.

Entry ini adalah entry saja-saja. Nak bagi meleleh air liur siapa yang tengah lapar. Hahaha. Tadi entah kenapa tiba-tiba aku rasa nak bantai Double Cheeseburger kat McD. Jadi aku beli dan bawa pulang. Mula-mula nak try drive thru tapi disebabkan aku hanya bawak Honda Jazz eh bukan, Honda EX5. Jadi beli kat kaunter jek lah. Huhu.

Selepas dibuka.

Aku suka burger. Siapa suka burger? Yeh! Kita geng! Huhu. Kalau kat kampus selalu aku bantai burger tepi jalan. Kalau kat rumah aku bermewah-mewah sikit sebab kat rumah makan free. Hihihi. Aku nak buat sedikit review pasal burger di McD. Paling aku suka adalah Double Cheeseburger. Nyum3! Kalau perut korang mempunyai ruang yang besar, boleh ambil Big Mac. Kalau tu pun tak mengenyangkan korang, baik korang makan check perut tu mana tahu ada cacing. Haaaa! Ayok! Tak tau!

Kentang goreng.

Hahahaha! Cute Burger!

Rasanya? Emmm... Lembut, lemak dan sedap! Dia punya cheese.. Waduh! Gawat! Ora doyan? Hahaha. Ngomong jowo la pulak. Mungkin korang tertanya kenapa aku asyik makan best-best. Sebenarnya masa kecil-kecil dulu aku tak dapat makan macam ni. Duit takder. Nak beli KFC satu set pun berkira-kira. Lepas jek sambung belajar, baru ada duit. Tu yang habis semua jenis warong, restoran, fast-food dan kedai aku bantai. Tu pun masa cuti jek. Huhu.

Ok, tu jek nak cerita. Esok aku nak balik. Dua minggu lepas tu balik lagi. Aku dan member buat Pengalaman Berasaskan Sekolah di rumah aku. Hahahahaha! Mintak-mintak best! Bye!

*kecik-kecik dulu aku takut tengok patung badut McD kasut besar tu. Sampai nak nangis kalau nampak kat TV. Harammm betul minatang tuh. Sekarang pun aku tak suka tengok patung tu. Lain macam seh. Ish3!

6 comments:

Nur Azmina said...

ewah,ewah..
sedap sngt ke makan ayisy sampai speaking jawa plak nih?

kita nak ngecek sket boleh x?
hehe.. =)

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah sedap nampak...

norashikin rahmat said...

hmm..bila nk blanje saye? :p

noor afzan said...

entry makanan aje kamu ni..
isk2..
x pe, dah selalu makan mcd..
x terliur..
hehe~

Amieynna Amin said...

saya pon suke double cheese beger..
skg suke double properity..

ayisy said...

nur azmina, huhu.. a'ah sedap sampai spiking jawa. hehe. nak ngecek? jom dtg rumah. :)

Zikr the Jalanan Sepi Perantau, kalau dah masuk mulut mmg sedap. hehehe.

norashikin rahmat, jom dtg kampus IPG saya. sy boleh belanja mkn kat cafe. hihi..

noor afzan, hehe..tgh cuti mmg bantai semua makanan. oh.. selalu mkn mcd? belanja? huhuhu.

Amieynna Amin, give me 5! hehehe.