Sunday, 16 January 2011

Genting Highland Kota Keriangan


Semalam, bosan-bosan di hujung minggu aku pergi layan Genting Highland. Kebetulan ada event ride yang dianjurkan oleh rider-rider dari UTM Johor. Jadi, aku dengan sorang member datanglah ke event tersebut untuk menyebokkan diri. Hahaha! Jangan marah okeh.

Pada mulanya, aku target untuk berjumpa diaorang di puncak Genting Highland memandangkan sudah terlewat. Tapi entah macam mana, sampai jek kat RNR Genting Sempah terjumpa diaorang. Kebetulan... Jadi apa lagi kasik ride sama-sama la naik ke puncak Genting Highland.

Cuaca masa naik tu mendung sikit. Jadi jalan lembab tak dapat la nak main koner sangat. Jalan banyak rosak, kurang syok la. Tapi paling heaven bila dah nak sampai puncak tu, kabus tebal giler sampai tak nampak jalan. Fuh! Memang terbaiklah macam ride nak naik ke awan. Hak3!




Lepas jek sampai puncak, sesi gambar-menggambar macam biasalah. Pusing-pusing, makan-makan, pergi tandas... Hahaha! On the way balik, cuaca cerah. Fuh! Layan la sikit-sikit koner U. Tapi turun Genting Highland bahaya sikit, brek kena hati-hati. Jangan terkejut la kalau tekan brek motor tak mahu berhenti. Takpun brek-brek tengok disk bengkok takpun berasap. Hahaha! Tahun lepas disk brek member aku bengkok woo. Tak pasal-pasal duit melayang. Ok, kalau bosan-bosan tu pergi la Genting Highland daripada terperuk kat bilik. Orait?

6 comments:

fiD said...

terbaik ! Haha, sumpah jeles dengan FZ biru itu, hahaha....

disc brake bengkok! pergh! ngeri aku donga den....

ayisy said...

FZ biru tu baru seminggu beli. Hahaha! Disc brake bengkok boleh ajer jalan tp brek tak mkn la. Tukar baru dlm area rm50-100 jer... Hehe..

hans said...

aku juga yang xsampai2 lagi

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

ayisy said...

Hans, Shah Alam dgn Genting tak sampai 2 jam jer. Uhuhu!

Nazz@Purple said...

geng2 moto ni..seronok2 jgk..hati2 selalu ye..

ayisy said...

Nazz, Bawak motor mmg kena hati2. Keselamatan diutamakan. Huhu... Bukan bawak mcm mat rempit. :)