Friday, 31 December 2010

Hai 2011!



Assalamualaikum W.B.T

Esok tahun 2011 akan menjelma. Jadi, apa target ko Ayisy? Target aku dalam bidang materialistik adalah:

1. Padding atau protector. (rm80-100)
Okeh, benda ni boleh dikatakan wajib kepada rider yang suka main koner atau riding di kawasan pergunungan.

2. Helmet fullface. (rm300-400)
Okeh, malang tidak berbau! Walaupun naik moped, tapi itu bukan masalah untuk berasa malu memakai helmet fullface. Risiko tetap sama! Jangan sampai orang lain sagat lutut, korang sagat dagu!

3. Kasut Supra Highcut atau sewaktu dengannya. (rm200-400)
Nak beli boot riding mahal sangat. Jadi beli kasut highcut pun jadilah. Melindungi kaki semasa riding dan juga selesa semasa hangout.

4. Leather Jacket. (rm120)
Hari tu jumpa jaket kulit kat BP. Tapi disebabkan aku dah banyak shopping, aku tangguhkan pembelian pada tahun hadapan. Huhu.

Peh! Banyak betul target materialistik. Okeh, ni target dalam bidang dalaman. Haha.. Tiada ayat yang sesuai.

1. Nak jadi budak baik. (@_@).

2. Tak nak kutuk-kutuk tempat tu. Haha!

3. Nak jadi insan yang lebih berjimat dan beli barang yang diperlukan sahaja. Kurangkan makan fastfood, tengok wayang dan beli junkfood seperti chocolate dan sebagainya.

4. Tak nak beli pakaian berjenama mahal. Okeh, dulu memang bad habit aku suka benda-benda macam tu. Tapi sekarang aku lebih suka ke butik-butik biasa. Pilihan lebih style dan jauh lebih murah!

5. Target sehari belanja tak lebih RM15. Tapi kat tempat tu boleh ke? Dengan barang mahal, makanan mahal, gunting rambut mahal, bapak segala mahal. Dah macam duduk kat bandaraya. Ops! Terkutuk plak. Kah3! Ok2, ni last!

6. Cuba untuk memahami orang sekeliling aku yang tak sekepala. Aku sebenarnya ada ego sikit. Tapi masih terkawal la. Haha!

7. Cuba untuk lebih gembira dan menerima semasa belajar di sana. Harap berjaya la. Tapi selalunya bila tension, aku lari jauh-jauh. Pergi riding atau balik BP. Riding membuatkan aku rasa bebas sebebasnya!

Nak pakai kereta tapi duit tak cukup. (@_@)

Orait, aku rasa itu sajalah target aku untuk semester pertama tahun 2011 nanti. Harap 60% berjaya. Target tahun 2010 aku hampir 75% berjaya ditunaikan. Yes! Mulanya rasa taknak buat target 2011, tapi fikir balik apa salahnya kan?

3 comments:

mizieNerin said...

salam........ selamat tahun baru

ayisy said...

W.salam. Selamat tahun baru juga.

zizie said...

lu nk pakai kete??..,,umur lu berapa???..,,lu muda lagi..,tak payah la nk beli kete tuh..,,bukan senang klu dah ade keta..,balik minyak 10,20,30 ringgit..,,