Thursday, 19 August 2010

Perasaan Aku Bila...

Kehidupan baru aku selepas 2,3 tahun terjebak dengan dunia motor secara serius. :P

Macam-macam perasaan timbul bila aku baca balik entry-entry lama dalam blog ini. Sampai aku rasa macam malu sangat-sangat. Rasa macam nak tutup sahaja blog ini.

Bila aku belek entry lama, aku rasa macam budak-budak jek. Aku dapat rasakan yang dahulu semasa aku menulis entry, aku cuba masukkan unsur humor dan feel “happy go lucky”. Konon-kononnya lah. Tapi aku tak sedar gaya penulisan seperti itu memang sungguh kebudak-budakan. “Badan rasa geli bila baca entry lama”.

Berbanding sekarang, aku sedar setiap kali aku tulis entry feel dalam kepala aku serius jek. Agak sukar nak buat sebuah entry yang bersifat happening. Mungkin gaya hidup aku dah berubah. Sejak setahun kebelakangan ini, banyak benda lama aku tinggalkan dan banyak benda baru aku cuba.

Kadang-kala rasa macam tertanya-tanya kenapalah aku boleh terjebak dengan blog ni. Mungkin dulu-dulu perasaan ingin berkongsi pendapat, aku luahkan di blog. Berbanding sekarang aku rasakan Facebook sudah mengambil alih serba sedikit fungsi blog. Aku lebih selesa berkongsi di Facebook. Mudah dan berkesan.

Fikir-fikir rasanya seperti mahu tutup sahaja blog ini, tapi rasa sayang pula. Banyak ilmu dan pengalaman yang aku dapat melalui dunia blog. Jadi aku ambil keputusan untuk teruskan blog ini. Hurm...

Ada peluang nanti aku cerita happening-happening sikit. Hahaha!

21 comments:

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Elok pikir dulu sebelum tutup blog ni..kadang2,ada benda yang tidak boleh dikongsikan di facebook tapi boleh dikongsikan di blog..

ayisy said...

PEJUANG KESENIAN EXTREME, Tu la. Aku fikir masak2 nak tutup ke tak. Last2 rasanya tak perlu kot. Di blog kita boleh cerita dgn lebih detail berbanding FB. :)

hans said...

betul lah apa kata pejuang kesenian tu
apa2pun aku pun kadang2 rasa geli juga baca entry aku yang mula2 dlu
kadang2 aku gelak sorang2
hahahaha

P/S : Prank Bulan Puasa Yang Menjadi! Tahniah Casey! LUKENABEB!

fiD said...

beb, itu gaya kite...

lantaklah orang nak kata ape kan... ala, macam pepatah melayu blog,"ini blog aku, so aku punyer suke".. heee

ayisy said...

Hans, Hahaha.. Gaya penulisan kita berubah mengikut rentak hidup kita. Huhu.

fid, Hehe. Masalahnya aku sendiri yg geli baca. :P

sophon said...

Aku pun rasa malu bila baca entri sendiri yang dulu-dulu punya. Rasa geli. Malu pun ada. Sebab tu aku baca entri aku tulis sekali je. lepas tu nop anymore.

hans said...

hahaha
betul2
tapi kadang2 benda tu leh wat kita jadi muda
sebab ketawa selalu
hehehe

P/S : Kejadian Lucu Di Jalan Raya Yang Kadang - Kadang Tak Lucu!

ayisy said...

sophon, Huhuhu... Kadang kala rasa mcm tak nak ngaku jek aku tulis mcm tu dulu2. Haha..

Hans, Betul tu. Ianya serba sedikit memberi rasa kelakar dan gembira dlm diri. Fikir positif! :)

mia said...

btol3...sblum ni entri kamu mcm gile3 remaja sket...bahasa pon, ikot slanga skrg...hahaa...but now cam a bit serius....xpe2...usia mningkat kot..sape3 bule brubah..but keep ber'blogging' ye...

Anonymous said...

Скачай всё самое лучшее и новое для Symbian 9: sis игры, темы и программы - совершенно бесплатно на свой смартфон. [url=http://allmobi.net/symbian_9/]symbian 9.4 5th[/url] Вы будите приятно удивлены качеством наших публикаций, так как они проходят жёсткую модерацию.

ayisy said...

mia, Huhuhu... Tu sbb rasa geli bila baca. :P Tapi skrg lebih selesa tulis mcm skrg. :)

AtiRaH IB said...

haloo encik penulis blog.
nk tanya...nikon coolpixL22 dah beli belum? kalau dah beli, semua gmbr2 yg kat dlm ni hasil dr kamera tu eh? plssss jawab plsssss

ayisy said...

Atirah, Belum beli sebab duit takder. Hehehe... Gambar dlm blog ni kebanyakan guna kamera hp 1.3mp jek. :P

Yg cun2 tu kamera member2.Kenapa? nak beli kamera Nikon L22 ke? Huhu...

AtiRaH IB said...

huhu...a'ah...ada kawan nak beli kamera tu tapi cam xtau kualiti gambar..ingatkan tadi awak guna kamera tu. boleh la tau kan kualiti camne..er, kenapa awak nk sgt kamera tu eh? elok ke? saya tanya je...nk mintak pendapat..kalau boleh, share la eh knp awak nk beli..=)

ayisy said...

Atirah, Owh... Kalau nak yg gambar berkualiti angkat terus DSLR. Hahaha... Dulu mmg target nak beli kamera tu sbb murah, lagipun bajet sikit. Nikon L22 tu antara kamera kompak yg murah dan spec pun not bad. Harga tak silap rm399 jek. Tapi skrg target nak amik Canon PowerShoot. Harga dlm rm500 gitulah. Huhu... :)

AtiRaH IB said...

awak nak amik canon powershoot yang mana? boleh gtau model?

ayisy said...

Ada duit nak angkat model PowerShot A3000 IS. Huhu.. Boleh tgok kat website Canon Malaysia. :)

diba said...

xyah la tutup..skurg2 nyr knangan..;)

ayisy said...

diba, Huhu.. Betul tu, kenangan2. :)

hans said...

meh komen kejap pasal iklan raya tv3 yang baru nih

P/S : Iklan Raya Aidilfitri TV3 Tahun Nih Macam Ada Tak Kena! Ini Bukan Hari Natal....

Anonymous said...

ищу работу начальник отдела - [url=http://blog.kp.ru/users/hiwevar7us/post139862474 ]вакансии руководитель службы безопасности [/url], работа горным инженером .
at1 job , mirax group вакансии вакансии менеджера по закупкам шоколадница работа .
продавец-консультант тольятти гороскоп овен работа перекресток вакансии москва водитель-охранник работа срочно нужен прораб .
[url=http://blog.kp.ru/users/qaciqeGvW5 ]работа в ашане для студентов [/url] [url=http://blog.kp.ru/users/mefotab273/post139856107 ]работа в новочебоксарске [/url]кадровое агентство владивосток .
политолог работа работа на войковской [url=http://blog.kp.ru/users/lakulohd03/post139857411 ]гидропресс подольск вакансии [/url] [url=http://blog.kp.ru/users/dilacibsmo/post139866853 ]доска объявлений ищу работу [/url].