Saturday, 7 August 2010

Hatiku Meronta!!! Yarrggghhh!

Waaargggh! Muka terpaksa potong pasal sengal sangat mimik muka tuh. Hahaha...

Muak. Sedar tak sedar dah dekat 2 bulan aku di kampus. Menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar. Mengisi masa dengan pelbagai aktiviti sehinggakan aku terlupa untuk menggembirakan hati sendiri. Oh... Baru aku sedar rupanya perasaan bosan dan muak dah mula menjelma. Jiwa meronta-ronta mahu pulang ke rumah. Aku rindukan life di Johor!!!! Agghhhh!

Patutlah bila mengadap Facebook mula merapu bukan-bukan. Buka blog rasa bosan yang sangat. Keluar berjalan rasa seperti mencari sesuatu tetapi tidak jumpa. Hurm... Oh! Rupanya dah lama tak merasai suasana happening.

Dah lama rasanya tidak ketawa gila-gila, berbual gila-gila, keluar berjalan gila-gila, makan gila-gila, shopping berpada-pada (ececeh)... dan banyak lagi gila lah. Hahaha... Apa puncanya? Rupanya dah lama tak jumpa kawan lama. Patutlah.

Penyelesaian? Kau tunggu Ayisy..tunggu. Lagi 3 minggu kau balik. Bila kau balik, semua perasaan di atas hilang Ayisy. Hilang... Seperti buih-buih di lautan dihempas ombak. Eh, apa falsafah kau guna ni? Haha...

Errr... Ayisy, kau ride sana sini tak gembira ke? Gembira la siapa kata tak gembira. Cuma aku rindukan life di tempat lahir. Mana sama kan life di tempat sendiri dan di tempat orang. Huhuhu.

6 comments:

fiD said...

guan nak men meriam buluh, heee

hans said...

hohoho
lepas nih enjoy puas2 yer ayish a.k.a wak jempret
ehehehehe

P/S : Review Novel/Buku : Naskhah Natrah Karya Fatini Yaacob Wajib Dibeli Dan Dibaca!

Seri said...

tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain

ayisy said...

fid, Jom! Kita lawan. Kampung Kalung Gantung lawan Pasir Lebar!! Hihihi..

Hans, Yup! Enjoyyy!!! Tak sabar aku.

Seri, Huhu.. Betul tuh. Rindu sgt dah dgn kampung ni. :)

fiD said...

maybe ko ade rindu seseorang di kampung? 8)

ayisy said...

Fid, ehh??? Ha'ah, aku rindu dgn family. Huhu..