Sunday, 28 June 2009

Kenapa Saya Suka Wallpaper Saya?

Peraturan:

1) Anda perlu "PrintScreen" wallpaper anda yang sedang guna sekarang.

2) Beri tahu mengapa anda suke "wallpaper" anda itu.

Sebab kenapa Ayisy suka wallpaper a.k.a kertas dinding ini adalah kerana... Senang cerita la. Ianya berwarna hitam, ada graffiti dan style! Warna hitam menyebabkan laptop Ayisy nampak cool. Graffiti tu plak mengingatkan Ayisy kepada zaman persekolahan di mana zaman tu orang tengah giler Hip Hop. Ingat lagi masa time sukan kalau tak silap, abang-abang senior battle breakdance kat gelanggang. Cool giler bai! Sama macam kat tv. Respect beb! Pastu semua dok layan lagu rap cam Too Phat, Jay-z..bla3... Sampaikan Ayisy pun boleh terpengaruh dan cuba mempelajari skill menari breakdance. Hehe.. Tapi Ayisy paling hebat pun boleh buat Turtle jek, tu pun sampai nak terberak masa buat.

Gambar rail kereta api tu takda kena mengena dengan kereta api KTM yang aku naik ehh. Sory sikit.. Jangan perasan la KTM oii yang suka delay-delay tu. What the shame?

Haa.. Cuba tengok kat sebelah kanan dekstop tu, ada Yahoo Widget tuu. Bangga siot! Dah lama Ayisy downlod tapi baru semalam guna. Dulu masa RAM 512mb, mak aihh.. Sampai tersedak-sedak laptop Ayisy dibuatnya. Tapi takper, itu dulu. Sekarang Ayisy dah upgrade RAM kepada 2gb. Ingat nak sumbat 6gb, tapi motherboard tak support la plak. Hensem dan nampak canggih jek letak benda alah ni kat dekstop. Tapi yang tak syoknya, mak datokk.. Mentekedarah RAM betollah Yahoo Widget ni. Nak cantik punyer pasal, layankan jek lah YW ni. Siapa-siapa yang laptopnya hanya mempunyai 512mb of RAM, lupakan jela hasrat nak pasang benda ni. Kalau korang tak kisah laptop korang terkencet-kencet keluar taik kuning..why not?

*kepada sesiapa yang berkata dalam hatinya “menda la Ayisy masih pakai Windows Xp, tak maju betol”. Aku akan cakap kat korang balik “Windows Xp. Dulu..Kini dan Selamanya..”. Ayisy merupakan salah seorang kipas tak mati-mati Windows Xp.! Wowowo...

**ini merupakan tag daripada Idayu. Terima kasih diucapkan. Mintak maaflah kalau Ayisy tukar tag tu kepada entry. Tersedap menulis sampai jadi entry. Hee... :)

All About Me. Tag From Azri. TQ.

1. Kekasih saya adalah :

Family, member kat kampung.

2. Saya sedang mendengar :

Apologize (One Republic ft Timbaland).. It’s toooo lateee...!

3. Mungkin saya patut :

Belasah orang yang saya tidak puas hati... Yaahh!

4. Saya baru sudah :

Gosok-gosok mata sebab gatal tengok laptop lama-lama.

5. Beza rakan, sahabat, kawan :

Rakan=Kawan=Sahabat. Perbezaannya cuma sejauh mana kita kenal, faham dan rapat dengan seseorang itu. Chewah! Ayisy mabuk sebenarnya pagi-pagi ni. :p

6. Saya tidak faham :

Kenapa Kuala Lipis sungguh membosankan, memuakkan, mentensionkan dan sunyi padahal tempat inilah lahirnya penghibur popular Siti Nurhaliza.

7. Saya perlu mencari :

Duit secukupnya untuk membeli sebuah motosikal Yamaha 125zr dan sebuah kereta Proton Waja CPS. Ni betol-betol tau. Dalam perancangan jangka masa sederhana panjang.

8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya :

Ekk.. ntahla. Tak ingat.

9. Makna kehidupan :

Soalan ni aku malas jawab sebab aku tak reti berfalsafah, buat ayat berpuisi dan sebagainya. Soryy Azri.

10. Cinta itu adalah :

Hey..hey..hey... Aku tak percaya cinta, aku tak percaya cinta, aku tak percaya C.I.N.T.A

11. Saya paling suka :

Berada di Batu Pahat. Semuanya ada. Member, family, tempat lepak, tempat shopping, pantai, sekolah lama (SKKB, SDBL). Tak macam Kuala Lipis! Damm!

12. Saya akan cuba :

Membahagiakan diri sendiri atau buat-buat bahagia semasa berada di Kuala Lipis.

13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka :

Sebab istilah LAH memang style! Penyedap ayat. Dan yang paling penting, ia tergolong dalam sejenis partikel dalam Bahasa Melayu.

14. Telefon bimbit saya :

Berjenama Nokia. Uiit! Boikot la!

15. Katil saya :

Ada gambar kartun gajah, zebra, badak dan bunga-bunga. Style!

16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya :

Ayisy tu ensem ke tak haa? Ops! Just joke! Jangan cakap aku perasan plak.

17. Teknologi adalah :

Untuk memudahkan urusan hidup, hiburan dan disalahgunakan untuk mendownload mp3, filem, software dan sebagainya.

18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak :

Laa.. Setakat masak maggi tu sapa-sapa pun reti ye tak?

19. Semalam :

Jalan-jalan pusing Kuala Lipis malam-malam. Dah macam pekan kat dalam game Residen Evil. Sunyi dan gelap. (dah la Ayisy, asyik dok ngutuk K.Lipis jek, kang kawen dengan orang Lipis baru tau).

20. Hari ini :

Pagi-pagi buta dah surf internet. Tengok akaun Adsense, dapat USD0.71...! Semalam USD0.50. Tapi apa pun, kite tetap kena bersyukur. Permulaan yang baik Ayisy! Go Grow Glow! My target ialah sehari USD1.00 bersamaan 30x1=USD30.00. So, sebulan USD30.00 bersamaan RM100.00++. Yeeehaa!

21. Malam ini saya akan :

Lepak, surf internet, baca blog orang. Seronok beb baca blog orang. Lebih seronok daripada baca buku rujukan. Hik3!!!

22. Esok pula saya akan :

Pergi kuliah menuntut ilmu, explore ilmu baru dalam internet +++ kehidupan yang bosan di K.L. Berharap sangat supaya P1 Wimax ada kat Batu Pahat atau Kuala Lipis. Dengar cerita P1 Wimax laju. Celcom Broadband ok gak tapi tengok video masih sangkut-sangkut lagi. Wekk!

23. Saya betul2 inginkan :

Sebuah motosikal Yamaha 125zr! Dalam bank dah cukup duit cuma tunggu masa nak beli jek. Rasa akhir tahun ni kot. Selamat tinggal ex5 ku! Sob3!!!

24. badminton atau futsal :

Dua-dua tak! Lebih suka main volleyball.

25. Karaoke :

No! Suara aku tak sedap. Paisey2!

26. Kereta :

Waja CPS à Honda Civic à MPV (haa...yg MPV tu korang paham-pahamlah masa bilakan...?)

27. Bilik yang terang atau gelap.

Kalau tengah sedar of coz terang la.. Nak tido baru gelap. “Bilik yang gelap kini sudah terang.. lalala...”

28. Makanan jepun adalah :

Sejenis makanan yang terdapat di dalam dunia ini.

29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang :

Pada siapa ni? Soalan kurang jelas..

30. Siapa yang anda tag:

Sapa-sapa.

*sumber gambar: www.businessweek.com

Saturday, 27 June 2009

Apabila Ayisy Beromongan Tentang Antivirus Pilihan Hatinya.


Baby Please… Love Me..Loooovee Meee…! Dah3! Cukup la tu Ayisy. Lu ni giler bayang ke apa bro? Ok! Hari ni Ayisy rasa nak kongsi satu tajuk yang dah lama terpendam dalam kepala hotak ni. Huhu... Korang yang ada blog ni tahu guna komputer kan? Dan apabila pandai guna komputer, sudah tentu korang semua tahu apa itu Antivirus. Tahun lepas, kawan-kawan Ayisy sibuk nak beli Antivirus selepas banyak kes komputer dan laptop kawan-kawan kitaorang kena virus. Maklumlah, kalau dah namanye kena virus, nak tak nak format jela kalau nak selamat. Kalau tak nak selamat, korang boleh membiakkan lagi virus-virus tu dalam komputer sehingga menjadi penternak virus berjaya. Bila virus dalam komputer korang dah beranak-pinak... Hahaha... Siap sedialah kumpul duit untuk baikinya atau beli komputer baru terus! Huuuhuu! Lupa plak, sebenarnya Ayisy tengah dok pikir nak beli netbook yang cute tu.. Huhu.. Tapi bajet takder la… Takper-takper, kau kan belajar kat Kuala Lipis, jadi kau mesti boleh kumpul duit punyer. Setakat nak kumpul rm1500, pejam celik jek kau boleh kumpul kan..kan..kan.. Ayisy?

Ayisy nak cerita sikit pasal jenis-jenis Antivirus yang pernah aku pakai. Sejak mula kenal komputer sampaila dah ada laptop sendiri. Kalau korang nak tau, punyer la bengap Ayisy ni masa kecik-kecik dulu, dia ingat AVG tu jela satu-satunya Antivirus kat dunia ni. Hua3! Kalau orang bebual pasal Antivirus jek, Ayisy akan cakap AVG dengan nada bangga dan bajet asler IT. Tapi nasib baik la Ayisy diberi petunjuk bahawasanya banyak lagi jenama Antivirus di dunia fana ini. Hahaha.. Paisey giler.

Oklah, tanpa membuang masa, Ayisy nak kongsi dan memberi pendapat apakah jenama Antivirus yang terbaik bagi diri Ayisy sendiri. Buat masa ni, Ayisy nak cerita dulu Antivirus yang free dulu sebab rata-rata pengguna komputer Malaysia ni menggunakan Antivirus percuma. Ramai orang kata Antivirus percuma ni tak boleh pakai la, tak bagus la, tak dapat detect virus la dan macam-macam lah. Ayisy dulu pun berpikiran macam tu jugak dulu-dulu kala. Siap dok ngutuk member yang pakai Antivirus percuma tu. Sian die kan. Poyo giler aku ni. Tapi selepas lama berkecimpung dalam dunia IT ni, baru aku sedar setiap produk Antivirus tu mempunyai kelebihan dan kelemahan masing-masing walaupun aku sebenarnya bukannya expert sangat IT ni. Setakat pandai taip-taip, main game, dengor lagu, surf internet...Tu jela yang Ayisy tau. Hehehe...

1. Avira

Pertama sekali. Antara Antivirus percuma terbaik pada pendapat Ayisy setelah menggunakannya hampir setahun adalah Avira. Huuhuu! Why? Kenapa? Kenapa Ayisy pilih Avira? Senang jek jawapannya kerana ia berkesan dan mudah digunakan serta ringan. Sejak Ayisy guna Avira ni, memang selesa la. Update ok. Kadar mengorek virus di celah-celah fail aku baik sekali. Dan yang paling penting sejak aku guna Avira, laptop aku tidak pernah kondem akibat diserang virus. Hehehe... Ayisy baca-baca dekat website dan forum pun ramai orang bagi nasihat suruh guna Avira. Sekarang plak, Avira dah keluarkan versi terbaru siap dengan antispyware skali. Huuhuu! Pasni takde la orang nak skodeng laptop Ayisy tanpa kebenaran. Kih3!!! Jadi.. Sapa-sapa yang dah gatal nak pakai Avira, boleh download kat sini. Tapi korang jangan salahkan Ayisy plak kalau berlaku apa-apa terhadap laptop korang yek. Peace!


2. Avast

Seterusnya.. Hak3! Pehal la lu ni Ayisy. SPM dah habis la wey. Masih lagi buat karangan macam SPM. Takper.. “Forget It!” (sebut dgn intonasi macam Laura eh). Hak3! Ok, Antivirus percuma kedua terbaik pada pendapat Ayisy la, jatuh kepadaa... Avast! Caution! The virus has been detected! Hahahak! Memang masyuk dia punya sound bila dapat kesan virus. Avast ni merupakan Antivirus pertama dalam laptop Ayisy.. Ayisy pakai dalam setahun gak la sebelum laptop dimakan virus sampai jahanam. Tapi Ayisy tak galakkan la pakai Avast sebab pening sikit la dia punya menu tu. Macam DVD player. Walaupapepun, kalau korang nak guna gak, guna la sebab Avast pun ok. Nak download, klik sini.


3. AVG

Antivirus ketiga terbaik pilihan Ayisy plak ialah AVG Antivirus. Dulu syok beb pakai AVG sebab interface dia cantik dan nampak macam antivirus yang dibeli. Sebenarnya, bagi Ayisy, AVG ni untuk orang yang pakai komputer untuk buat kerja jek dan bukan untuk penagih tegar internet. Atau dengan perkataan lain, AVG tidak sesuai digunakan oleh insan-insan bergelar blogger, penyedut filem, lagu, video, software dan sebagainya. Sebab kenapa Ayisy cakap camtu, sebabnya ialah AVG ni kurang sikit bab detect mendetect virus. Tapi tu bagi Ayisy je la. Ada orang lain cakap bagus. Jadi, terpulang. Lagipun benda ni kan percuma. Nak kondem banyak-banyak pun tak guna sebab orang dah bagi free. Lain la kalau beli berpuluh-puluh ringgit. Huhu.. Nak download AVG? Klik sini ha.

So, apa pilihan korang plak???

*sory la wei kalau Ayisy dah 2hari tak update blog ni. Sebabnya Ayisy dah dua hari kena selesema. Nasib baik selesema biasa. Kalau selesema babi? Tak ke naya. Tak pasal-pasal IPGM KTAA (IPTAA) dapat cuti seminggu. Hahaha.. Dan akhir sekali, kalau sempat, Ayisy akan cerita apa jenis Antivirus yang kene bayor pilihan hati Ayisy.

Wednesday, 24 June 2009

Tag Dari Azwa. Terima Kasih Banyak2 ekk...


1. How old are you?
19 tahun 11bulan


2. Are you single?
???


3. At what age do you think you’ll get married?
umur 20 tahun mungkin??? wekkk!


4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
???


5. If not, who do you want to marry?
seorang perempuan.. takkanla laki-laki plak. kui3!!!


6. Who will be your bridesmaid or your bestman?
kawan-kawan aku yang sudi untuk interframe...


7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
kampung style yg sememangnya style dan menjimatkan duit anda!


8. Where do you plan to go for honeymoon?
honeymoon??? bulan madu tu apa? kuih bulan bermadu ke???


9. How many guest do you think you’ll invite?
ikut bajet la.. kalau bajet rm1000, mungkin dalam 300orang jek.. kalau bajet rm10000, beribu-ribu orang la aku jemput... :)


10. Will that include your exes?
datang la... best apa tgok aku ******...!


11. How many layers of cake do you want?
aku tak nak kek.. mahal. lari bajet woii...


12. When do you want to get married? Morning or evening?
pagi, siang , malam...


13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
tak nak lagu.. kacau feel org nak makan...bg aku la..


14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
aku soh makan pakai tangan jek.. pastu aku sediakan kobok aan...(air basuh tangan)+ gombal...(kain lap tangan).


15. Champagne or red wine?
whatt??? arak itu syaitan yg punya..kalau kita minum...nnt syaitan nak minum apa???

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
ntahla... tengok bajet la.. kalau ada bajet..ada la honeymoon...


17. Money or household items?
supercar!!! subaru or mazda 6...


18. How many kids would you like to have?
???


19. Will you record your honeymoon in DVD and CD?
apa barang pakai DVD and CD..skrg orang dah guna external HDD la atau pendrive!


20. I want to know their wedding plan:
sapa-sapa ajer yg sedia berkongsi... :)

You Say Aku Seperti Puteri... Lalalala...



You say aku, seperti Barbie
You look so pretty, menarik hati
You say aku, layaknya peri
Tebarkan cinta diatas bumi

Siapa yang tengok cerita Upik Abu dan Laura kat tv3??? Angkat tangan cepat! Hehe... Siapa yang pernah tengok mesti akan terbayang akan kegedikkan Laura (Cinta Laura Kiehl), salah seorang watak dalam cerita tu. Laura, seorang gadis yang cantik, manja, gedik, liar, kaya, sosial, dan sombong. Dia berkawan dengan Oppie (Alyssa Soebandono), watak seorang gadis yang baik dan merendah diri.


Masa cuti pertengahan semester lepas, Ayisy layan gak cerita ni. Opps! Sejak bila aku membahasakan diri Ayisy??? Huk3!!! Start entry kali ni, Ayisy nak membahasakan diri Ayisy boleh tak...? Sebab bagi Ayisy kalau bahasakan diri 'aku' macam kasar sangat jek dan kurang sedap dibaca kan... Hehehe... Tapi korang jangan pikir aku gedik plak macam Laura tu. Hihi...


Sebenarnya Ayisy tak tengok cerita ni sejak mula. Jadi Ayisy pun tak tau nak cakap apa pasal cerita ni. Kalau korang nak tau sinopsis cerita ni, boleh klik sini. Tapi sinopsis tu dalam Bahasa Indonesia la. Kalau tak faham jangan frust menonggeng plak ehh... Walaupun cerita ni agak merapu, tapi bagi Ayisy ia tetap sedap untuk dilayan. Hehe... Lagi-lagi lagu OST untuk cerita ni, You Say Aku yang dinyanyikan oleh Laura sendiri. Feel beb lagu ni. Catchy dan membuatkan kita ternyanyi sama. Baby...baby...my...baby..Oh please say love me! Lalalala... :p

Ayisy suka jugak dengan beberapa dialog gedik yang diucapkan oleh Laura sambil memuncungkan mulutnya. Hehe... Sebenarnya banyak lagi tapi Ayisy tak berapa ingat.


"Oh my got!"
"Oh nonono...that's blue!"
"Exactly!"
"Forget it!"
"What Happen?"


Apapun, Ayisy harap kaum-kaum Hawa janganlah meniru perangai gedik Si Laura ni yer. Kalau tak, habis saham BSKL korang jatuh menjunam dan melintang. Hik3!! Oh yer... Siapa-siapa yang nak tau lebih lanjut tentang empunya blog ni, boleh add kat friendster Ayisy. Klik Sini.

Tuesday, 23 June 2009

Hampeh! Sudah tua pun tarak reti ikut giliran???

Hai... Ntah kenapa sejak dua menjak ni aku terlalu rajin update blog. Mungkin sebab aku tak tau nak buat apa kot. Maklumlah, dah balik IPGM. Kalau kat kampung, jangan harap siang2 aku ada kat rumah. Heee... Oklah, hari ni ada cerita panas sikit yang aku rasa patut diketahui oleh para pembaca. Mungkin korang semua dah biasa berurusan di bank, pejabat pos dan sebagainya. Tempat-tempat sebegini boleh dikatakan menggunakan sistem nombor giliran sebelum boleh membuat urusan di kaunter. Kalau kita masuk jek kat dalam bank atau pejabat pos, pasti korang akan menemui sebuah mesin yang apabila korang tekan satu butang kat situ, akan keluar satu bunyi yang mengasyikkan. Treet....treeet...treeet... Jett! Hahaha... Sekeping kertas bertulis angka akan keluar daripada mesin tersebut. Dan angka tersebut merupakan angka giliran korang sebelum dipanggil untuk membuat urusan di kaunter. Kirenyer takdalah masalah potong-memotong atau tak reti beratur semasa berurusan di kaunter tersebut kan. Ok... Tak nak banyak cerita sebab aku tau mesti korang dah tau kan benda ni. Kalau korang tak tahu jugak aku akan memanggil korang Samdol Kampong Dusun! Hak3!!!


Berbalik kepada tajuk entry ni... Nak dijadikan cerita, tadi tengah hari aku pergi pejabat pos dekat Kuala Lipis sebab nak pos barang untuk mak aku. Macam biasa, aku pun menekan butang yang terdapat di mesin pencetak angka giliran. Treeet...Treeet.. Keluar angka 1124. Tengok kat papan elektronik depan, angka menunjukkan 1122 dan ini membuktikan bahawa dengan sesungguhnya ada sorang lagi pelanggan sebelum aku plak. Aku pun lega la kan sebab kejap jek nak tunggu. Lepas jek angka aku(1124) terpapar kat papan elektronik tu, aku pun bangun la dari kerusi. Tengok-tengok ada sorang makcik dengan penuh bangganya masuk kat giliran aku. Ohh Sh**! Dia punya la selamber dari kaunter sebelah terus cilok ke kaunter yang sepatutnya aku masuk. Takpe2... Mungkin mase sekolah dia tido kot waktu cikgu ngajar. :)

Lepas aku punya giliran dipotong, aku pun dengan reda menekan lagi mesin angka giliran tu sebab lepas makcik tu blah, angka giliran bergerak. Kali kedua tekan dapat nombor 1130. Tapi...! Sorang lagi makcik membuatkan aku begitu angin sebab dia pun selamber jek potong line aku. Apehal dgn org kat sini??? Tak belajorke??? Nak tunjuk gangster??? Blah la! Aku tengok makcik yang ni dia beli stem. Mungkin dia ingat beli stem kejap, jadi die pun menonong jek terus pegi kaunter tanpa menghiraukan angka giliran aku yang sememangnya tertulis di papan elektronik. Lepas die blah, angka giliran bergerak ke seterusnya. Oh my got!!!!! Malang sungguh nasib aku.

Lepas jek sorang pelanggan lagi blah, aku terus bangun dan pergi ke kaunter. Pedulik apa aku, takkan nak ambik nombor giliran kali ketiga??? Last-last selesai jugak urusan aku.

Aku balik dengan perasaan lega+bengang dengan tindakan yang telah dilakukan oleh beberapa orang makcik di pejabat pos tadi. Apahal la makcik-makcik ni bengap sangat. Tau la orang tua, perlu dihormati. Tapi kalau dah perangai macam ni, perlu dihormati? Tak! Tak perlu aku rasa. Yang perlu adalah dimaki! Hahahaha...

Emmm... Kalau terjadi kat korang plak, apa yang korang lakukan???


Monday, 22 June 2009

Tag dari Shaza. Thanks!

RULES:


1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
kristal - nurani

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
ACAB - genggam

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
ACAB - bangun

HOW DO YOU FEEL TODAY?
ACAB - freedom and justice

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Jason Mraz - a beautiful mess

WHAT'S YOUR MOTTO?
Jason Mraz - life is wonderful

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
ari lasso f bunga cinta lestari - aku & dirimu

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
estrella - masih

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
rafeah buang - tunggu sekejap

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
flo rida ft t-pain - low

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
01 - AYAT AYAT CINTA

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Sheila Abdul - Mungkinkah

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Aizat-hanya kau yang mampu

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
ACAB- Bersama Semula

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
ACAB - perjuangan

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Cromok-another you

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
imran ajmain - seribu tahun

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Oh Fatimah - Kristal

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Timbaland ft One Republic - Apologize

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
q-face_-_izinkanlah

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
antz - sebati

Sunday, 21 June 2009

What The Hekkk My Room???

*abaikan tangan kucing di atas, die cume sedang dalam kemarahan yang amat!

Sebelum aku memulakan kata-kata Hot&Spicy aku, aku nak tanya korang semua. Apa perasaan korang bila ada orang tumpang rumah, tempat tinggal, atau bilik korang pastu blah dengan meninggalkan rumah atau bilik korang dengan keadaan macam **&^%*. Sebelum diorang datang rumah@bilik korang, korang punya la bersungguh-sungguh kemas dan bersihkan itu ini. Tapi lepas diorang tumpang, habis bilik korang bersepah dengan sampah dan bekas makanan yang tak dibersihkan. Paling *&&%* bila ada barang korang yang hilang. Aku yakin kalau keadaan ni terjadi pada korang, mesti korang menyumpah seranah sambil memasukkan jampi Jawa@keliwon kan? Hehehe...

Sebenarnya aku cakap camni ada sebabnya. Tadi petang aku selamat sampai ke Kuala Lipis setelah hampir 6jam perjalanan dari Johor dengan menaiki kereta api KTM(Keretapi Terlaju Malaya). Hahaha.. Nyampah aku dengan KTM yang tak habis2 delay. Buang karen jek aku tunggu dekat stesen kereta api.

Bila aku masuk jek bilik aku...What The Hekk??? Sampah bertaburan di depan pintu bilik, banyak beb, bukan sikit. Lepas tu, aku ternampak roti basi, jem basi dengan gula pasir bersepah kat atas meja study aku. Panas beb hati bila tengok bilik kita macam tu. Pastu aku nampak ada bekas air tumpah kat lantai dengan bersemut. Cilaka betol la. Dah tumpahkan air tak bersihkan. Pastu plug extension dan hanger aku hilang. Kemon la wei... Takkan dah besar tak pandai jage barang orang.. Bapak tak ajor ke??? Aku pun pening tak tau nak salahkan siapa. Mungkin yang buat peserta KDC, penyelia asrama dan mungkin salah aku sendiri kerana terlalu berniat baik meninggalkan barang dengan harapan takkanlah hanger orang nak curik.

Tapi benda dah nak jadik kan. Biar jela. Papepun, aku halalkan plug extension tu sebab kalau aku tak halalkan kang tak pasal-pasal meletop extension tu. Silap-silap boleh terbakar rumah@bilik orang yang amik tu. Hak3!!!

Jadi, aku nasihatkan lah kat korang, kalau nak buat baik, pikir-pikir la dulu. Buat jahat bila orang buat jahat kat kita. Hik3!!! Jangan tiru sudahhh...