Sunday, 31 May 2009

Aku tengah cuti woi!


Bestnyerrrr cuti!
Hahahahahahahahahaha...Ketawa...Ketawa...Ketawa lagi sepuas-puas hati!
Huuuuuuhuuuuuhuuuu!
Lupekan masalah dan kebosanan hidup di tempat belajar. Huhuhuuuu...!

Tuesday, 26 May 2009

Yehhh! Peperiksaan dah habis!!!

Yehhh! Peperiksaan dah habis!!! Hari ini, tanggal 26 Mei 2009, tamatlah peperiksaan Ijazah Sarjana Muda Perguruan IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan, Kuala Lipis, Pahang. Moga-moga rakan sekalian mendapat cgpa 4.00


dari kiri: ayisy, syafiq, shafiq, fahmi, azmi dan fahdil
p/s: gambar ini telah diedit oleh seseorang yang tidak diketahui namanya.

Saturday, 23 May 2009

Langkah Terakhir Meninggalkan SMK Dato Bentara Luar.

Video di bawah merupakan saat-saat akhir saya dan rakan-rakan meninggalkan alam persekolahan di SMK Dato Bentara Luar, Batu Pahat, Johor. Memang tak tau malu betol la aku mase tu. Hehehe... Ambil gambar macam orang sewel. Video ini telah dirakamkan pada tarikh 5/12/2006 bersamaan sehari selepas peperiksaan Biologi(SPM 2006).

video
Langkah terakhir!


video
Di sebuah tempat di mana budak-budak SDBL menjadikannya 'port' menunggu bas untuk pergi ke Summit Parade, Bus Stand BP, Kedai Kasut Champion, Pak O dan lain-lain lagi.

Friday, 22 May 2009

Aku Tak Puas Hati!!!

Aku tengah tak puas hati ni. Tersangat tidak berpuas hati dengan apa yang telah berlaku kepada diriku ini. Pada bulan 12, tahun lepas, aku telah membeli sebuah modem broadband 3g berjenama HUAWEI e169g yang berharga rm399. Benda cinonet tu aku beli dekat PC Fair BP Mall. Sebelum aku beli benda cinonet tu, aku dah usha semua kedai dekat Batu Pahat, Johor Bahru dan Kuala Lumpur. Kebanyakan masa tu modem jenama HUAWEI e169g dijual pada harga rm499. Giler mahal! Jadi, masa dekat PC Fair aritu, modem tersebut dijual pada harga rm399. Kira murah la kan berbanding harga kat tempat lain. Aku usha dekat ebay pun harga lebih kurang sama. Jadi selepas berfikir selama dua hari berturut-turut, aku mengambil tindakan drastik untuk membeli modem tersebut. Hahaha... Aku membeli modem 3g HUAWEI e169g pada harga rm399! Bangga giler masa tu sebab dapat harga paling murah. *masa tu la*

Kemudian aku daftar perkhidmatan internet jalur lebar Celcom pakej Basic (rm68 sebulan) sebab terpengaruh dengan iklan dia dekat televisyen. Siyut tol la camne boleh terpengaruh dengan iklan Celcom masa tu! Agaknye Celcom pakai 'PENTOL' kot masa buat iklan tu. Masa bulan pertama aku menggunakan perkhidmatan Celcom Broadband, servisnya amat mengecewakan. Asik dapat line GPRS jek. Lepas 3minggu guna, baru la dapat line 3g. Memang syiok la surf internet dengan line 3g.. Laaajuuuu jek. Hehehe...

Selepas 5bulan aku melayan internet menggunakan Celcom Broadband dan modem HUAWEI e169g, aku berasa kira puas hati la walaupun kadang-kadang die buat hal cam kambing. Hihihi... Tapi bila aku usha balik harga modem tersebut, pehhhhh! Ahhhhh! Hampeh! Kebanyakan kedai jual modem tu pada harga rm250-rm299. Murah giler! Lebih murah rm100 daripada harga masa aku beli dulu. Peh! Baru lima bulan berlalu, tapi harga dah turun dekat rm100 lebih. Tipu punyer kedai! Naseb baik sepanjang aku menggunakan khidmat broadband ni ok aje, kalau tak, tau la nanti. Hehehe... Walau apapun, aku masih berpuas hati la dengan modem cinonet ni. Banyak jasanya pada diri aku sepanjang satu semester ni. Hehehe...


Modem 3g HUAWEI e169g aku yang cute.

Modem aku bersama laptop aku.

Lampu berwarna hijau biru (tengah line 3g)

Tuesday, 19 May 2009

Belajar...Belajar...Periksa Dah Dekat Woi...


Ahhh... Periksa... Jom Baca Buku... Pastu Tido... Baca Buku Balik... Pastu Tido...

Wednesday, 13 May 2009

Butterfly (OST The Butterfly)- Melly Ft Andhika Pratama


Arrrggggghh!!! Kenapa dengan aku ni... Apesal la sejak dua menjak ni aku boleh terlayan lagu ni...
Sejak bila pulak aku boleh terlayan lagu jiwang ni...
Aduiiii... Paisey betol laa.
Dulu, aku mana layan lagu-lagu macam ni.
Adakah aku sudah berubah menjadi seorang peminat lagu-lagu macam ni???
Sedangkan dulu aku adalah peminat lagu-lagu ACAB, BUTTERFINGER, U2, THE KILLERS...
Jika dulu aku layan lagu BUTTERFINGER, sekarang aku sedang melayan sebuah lagu BUTTERFLY!!!

-----PAISEY----PAISEY----PAISEY---

Padahal lagu ni dah lama dah. Tapi lantaklah, gua nak layan gak!!! Hehehehe.... :)

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sama kacau
Karena merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
The precious messed up thoughts of me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu



Sunday, 10 May 2009

Great Teacher! Cikgu Mohd.Husin bin Yahya

Assalamualaikum semua. Pada petang yang sempoi-sempoi keadaannya ini, sedang aku lepak-lepak di dalam bilik mengadap laptop kesayangan... Tiba-tiba...

Yaaah! Aku membuka sebuah fail gambar yang diambil semasa saat-saat akhir menjawab kertas SPM a.k.a hari-hari terakhir persekolahan aku. Ohhh..! Beberapa keping gambar cikgu aku masih tersimpan rapi dalam fail laptop aku. Huhuhuuu...! :) Namanya...

Cikgu Mohd.Husin bin Yahya

Nak dijadikan cerita, sejak aku menjejakkan kaki di asrama SMKDBL daripada tingkatan 1
sehingga tingkatan 3, belum pernah ada warden tetap di asrama aku kecuali Cikgu Hairul masa
aku tingkatan 1 dan 2 kalau tak silap. sampaila pada suatu hari tu, tiba-tiba, datang seorang
ustaz baru masuk sekolah aku. Namanya Ustaz Zafri. Dia jadi warden asrama aku.
Pastu, tak berapa lama selepas itu, datang lagi seorang cikgu baru kat sekolah aku.
Dan cikgu itulah yang bernama Cikgu Mohd.Husin bin Yahya.

Kitaorang panggil dia Cikgu Husin jek. Die jadi warden aku daripada tingkatan 3 sampaila tingkatan 5. Best woo
bila teringat mase die jadi warden. Tapi aku masih ingat lagi mase Cikgu Husin mula-mula jadi warden kitaorang.
Pada suatu malam yang tenang,
die marah sebab ada budak isap rokok. Dia jerit kuat giler. Terkejut berok kitaorang mase tu. Baik-baik
tengah tunduk nak tertido, bile dengar die jerit, haaa! Peh!
Secara automatik terkujat badan aku. Member lain pun sama. Hahaha...
Cuak giler bai...

Tapi garang-garang die pun, bagi aku, die la cikgu paling "caring", berdedikasi, bertanggungjawab dan banyak lagilah.
Kadang-kadang belanja kitaorang makan. Belanja dekat KFC tuu! Bukan warong mamak beb...
Kalau hari minggu, mesti dia bukak dvd player die dan pasang dekat bilik bacaan.
Jadi, budak asrama ramai-ramai turun tengok dvd setiap hari minggu. Best beb, tak la borim sangat dok asrama kan.
Setiap malam, sebelum budak asrama tido, dia akan pusing satu blok asrama.
Masuk tiap-tiap dorm, bebual dengan budak-budak, rilex jek beb. Bukan semua cikgu boleh jadi macam tu kan?

Tapi, pada tarikh 28/12/2008, dia telah melangsungkan perkahwinan dengan seseorang. Aiseymen... Tak dapat la aku nak rasa dia belanja lagi makan dekat 'KEDAI PAKCIK'. Korang tau apa tu KEDAI PAKCIK??
Haaa! KEDAI PAKCIK tu sebenarnya KFC. Tapi Cikgu Husin gelar KFC tu KEDAI PAKCIK sebab logo KFC mempunyai gambar seorang Pakcik Tua. Hehehe...
Tapi apapun, aku nak ucap tahniah kat Cikgu Husin selepas selamat melangsungkan perkahwinannya akhir tahun lalu. Semoga berbahagia hingga ke akhir anak cucu. Kepada Cikgu Husin, saya nak mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki andai ada tersalah kata atau perbuatan sepanjang saya mengenali Cikgu... Halalkan makan minum terutamanya KFC yang cikgu belanja. Hehehe...

Aku berasama member di majlis kawen Cikgu Husin.. Tahniah cikgu!

Cikgu Husin semasa hari-hari terakhir bersama kami... :(

Haa! Tu die! Cikgu Husin belanja KFC! Kedai 'PAKCIK'.

Budak ASBENTA and The Gang bersama Cikgu Husin...


Cikgu... Nak sain????

Saturday, 9 May 2009

Pertandingan Suara Emas IPGM

Yeeeh!!
Tu dieer!
Pertandingan Suara Emas telah diadakan di IPGM KPTAA (dulu dikenali IPTAA) aku untuk mencungkil bakat guru-guru pelatih. Setiap peserta mewakili kolej kediaman masing-masing dan kemeriahannya sungguh terasa walaupun aku datang lambat akibat terleka menikmati hidangan Chicken Chop di Pahang Club. Kih3!!!
Apa pun, aku nak ucapkan syabas kepada semua peserta yang terlibat. Cuma aku harap, lain kali kalau nak nyanyi dalam pertandingan-pertandingan macam ni, nyanyilah lagu asli ke, zapin ke, ghazal ke, keroncong atau yang bersifat kemelayuan. Rata-rata peserta menyanyikan lagu Pop dan moden. Hehehe.. Pandai cakap jek.

Para penonton berkumpul di sekeliling bangunan akademik

Penonton yang terpegun dengan kesedapan lagu yang dinyanyikan peserta!!!

Beberapa penonton yang terlalu ghairah mengambil gambar walaupun bukan peserta. (p/s: Paling kiri sekali pemilik blog ni. Kih3!!!)

Setelah puas menyaksikan pertandingan Suara Emas IPGM (IPTAA)

Friday, 8 May 2009

Google Adsense - How To Start Making Money


Google Adsense is a dominating force in the internet marketing arena and is considered one of the best the ways to make extra money online.

Earning money with with Google Adsense can be done easily and quickly. You will be amazed at the results you will get in a very short period of time.

How Should You Maximize Your Web Site Earnings?

Google Adsense will enable you to easily monetize any of you web sites simply by building web pages that contain google ads. It is without a doubt one of the best money making tools you as a marketer can have on your web site. Google Adsense will allow you to cash in on the incredible advertising profits it generates.

Google Adsense ads can generate considerable income for you. Be sure to properly tune your web site so that you can maximize your income by squeezing every possible penny out of the Adsense ads you display. You don't want to leave any money on the table.

There are some things you must first consider before you begin writing your articles and producing effective Google Adsense campaigns.

Keyword Research.

First you will need to research and find popular subjects, keywords and phrases to write your articles around. Select those keywords which your research has determine to be most profitable. There are a number of web sites that have keyword selector and suggestion tools that can greatly help you in this process.

Writing Your Articles.

Start the process by writing quality content articles to build your Adsense campaign around. These articles should include keywords you selected during your keyword research. If you are one of those people who have the gift of writing short articles you can benefit greatly. Why not let your writing skills work in such a way that it will earn you extra cash in the process.

The search engines love new content that quality written articles provide. Once written, add these articles to your web site and also submit them to the many article directories found on the internet. This will help to bring traffic to your website.

Build Your Quality Content Site.

Build your quality content site incorporating Google Adsense ads that target the subject area of the keywords placed in your articles. This is where all the research you initially performed will prove to be worth while. Finding and exploiting niche marketing areas with Adsense can prove to be very profitable.

Position And Color Of Your Adsense Ads

Next, proper positioning of your Adsense ads must be performed with much care. Try to position ads where web site visitors are most likely to click them. According to many who have researched ad placement, the one place that surfers usually look first when they visit a web site is the top left. I personally don't know reason behind this but I can tell you that it does work. Also the color of your ads can make a great difference. Make sure that the color of the ads fit into you web page color scheme so that they don't appear to be blatant advertisement. It has been shown that when the ad appears to be part of the article it will be clicked more often.

Tracking Your Ads

Finally, Adsense has some very good tools for tracking statistics that can help you improve your click through results. You should be aware of this capability and make the most of it. Tracking your results is an extremely powerful tool that will allow you to determine which ads are performing and which are not. The statistics you get will allow you to fine tune your Adsense ads and focus more on the ones being clicked on so that you can repeat what works and drop what does not.

To really start making money with Adsense, start focusing on the goals you ultimately want to achieve and how you want to go about achieving them. As with any other business venture, time and a little patience are needed to see results.

Don't ignore your Adsense web site once you have finished building it. Take a little time to make needed adjustments to the Adsense ads on your site so that you can more quickly trigger income from your efforts.

Give Adsense a try and I am certain you will never regret your decision.

Craig Cawthorne is an internet marketer selling ebook resale rights products. His products include ebooks and tools on how to make money with google adsense and how to start an affiliate marketing business. Article Source: http://EzineArticles.com/?expert=Craig_Cawthorne

Thursday, 7 May 2009

Setelah Agak Lama Menyepi...


Salam Semua. Aku rasa minggu ni aku jarang kemas kini blog ni. Tak tahu la kenapa. Dulu selalu rajin kemas kini. Mungkin sekarang aku tengah sibuk kot. Sibuk???


Ntahlah... Kenapa ekk sejak dah nak habis semester ni aku rasa bosan sangat. Kadang-kadang aku rasa bingung, rasa nak marah dan sedih. Minggu lepas, aku balik kampung. Lepas jumpa member lama dan jalan-jalan di tempat kelahiran aku, aku rasa lega. Tapi bila balik tempat aku belajar...arggggghhh. MEMBOSANKAN. Tak tahu apa yang nak dibuat. Keluar ke pekan rasa bosan sahaja. Duduk bilik, ngadap laptop, tak tahu nak buat apa.


Emmm... Bila la rasa sedih dalam diri ni hendak hilang.

Saturday, 2 May 2009

Cuti Pendek Yang Sangat Bermakna.


Salam semua. Hari ini, aku berada di kampung selama 2 hari sempena cuti hari pekerja walaupun aku belum kerja. Hehehe... Tadi, aku keluar jalan-jalan dengan member rapat aku sejak sekolah rendah lagi. Kitaorang pusing-pusing dekat B.Pahat sampaila malam. Rasa kejap jek. Walaupun kejap, aku rasa puas sangat sebab dapat jumpe member lama dan lepaskan rindu dekat tempat aku membesar...Batu Pahat. Mula-mula, kitaorang lepak kat BP Mall, tibe-tibe aku nampak Nash buat show. Aku dengan member aku nak ambik gambar dengan Nash, tapi malu beb sebab ramai giler kat pentas tu. Jadi, tengok jela. Hehehe.. Lepas tu, aku dengan member aku pegi Carrefour, jumpe plak dengan Fatin(PSV) member seIPG aku. Hahaha... Lepas Maghrib, aku pegi lepak dekat Tasik Y. Best giler dok situ sambil bebual-bual kambing terkenang zaman sekolah dulu. Kui3!!! Dalam pukul 9 lebey, lepas puas lepas rindu dan jumper member, aku pun balek la ke rumah. Esok dah nak balek K.Lipis.... Huk3!!! Sedih beb... Boringggnyyeerrr.....